Connect with us

technokrata

Európában is fizetni kell a hívásfogadásért?

Dotkom

Európában is fizetni kell a hívásfogadásért?

A britek fontolóra vették, hogy átvegyenek egy a mobiltelefonálók pénztárcáját sújtó amerikai szokást.

Az Egyesült Államokban fizetni kell a mobiltelefonra érkező hívások fogadásáért; a brit távközlési felügyelet most azt fontolgatja, hasonló rendelkezést vezetne be az Egyesült Királyságban is. Az Ofcom a döntéshozókat arra kéri, komolyan vegyék fontolóra a javaslatot, annak ellenére, hogy a mobilfelhasználók ellene vannak az ötletnek – írta a Financial Times. A brit telefonszolgáltatók ódzkodnak a változtatástól, arra hivatkozva, hogy az ügyfeleiknek sem tetszene, ám az Ofcom épp azért vetette fel az ötletet, hogy újra napirendre tűzze a szolgáltatók által egymásra kiszabott hívásvégződtetési (terminációs) díjak kérdését. Az EU telekom-biztosa szerint a mobilszolgáltatók bevételeinek 15 százalékát adják ezek a díjak.

A közvélekedés szerint az Egyesült Államokban azért kellett a hívásfogadásért is díjat beszedni a mobilosoktól, mert a mobilhasználat mértéke meglehetősen alacsony az országban; ennek ellenére az EU-s telefonszámlákkal összehasonlítva a tengerentúli percdíjak így is alacsonyabbak az ittenieknél.

Nagy Britanniában a hívásvégződtetési díjakra vonatkozó szabályozás egészen 2011-ig érvényben lesz, így legkorábban 3 év múlva kell majd fizetni a hívásfogadásért.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök