Connect with us

technokrata

Európában is fizetni kell a hívásfogadásért?

Dotkom

Európában is fizetni kell a hívásfogadásért?

A britek fontolóra vették, hogy átvegyenek egy a mobiltelefonálók pénztárcáját sújtó amerikai szokást.

Az Egyesült Államokban fizetni kell a mobiltelefonra érkező hívások fogadásáért; a brit távközlési felügyelet most azt fontolgatja, hasonló rendelkezést vezetne be az Egyesült Királyságban is. Az Ofcom a döntéshozókat arra kéri, komolyan vegyék fontolóra a javaslatot, annak ellenére, hogy a mobilfelhasználók ellene vannak az ötletnek – írta a Financial Times. A brit telefonszolgáltatók ódzkodnak a változtatástól, arra hivatkozva, hogy az ügyfeleiknek sem tetszene, ám az Ofcom épp azért vetette fel az ötletet, hogy újra napirendre tűzze a szolgáltatók által egymásra kiszabott hívásvégződtetési (terminációs) díjak kérdését. Az EU telekom-biztosa szerint a mobilszolgáltatók bevételeinek 15 százalékát adják ezek a díjak.

A közvélekedés szerint az Egyesült Államokban azért kellett a hívásfogadásért is díjat beszedni a mobilosoktól, mert a mobilhasználat mértéke meglehetősen alacsony az országban; ennek ellenére az EU-s telefonszámlákkal összehasonlítva a tengerentúli percdíjak így is alacsonyabbak az ittenieknél.

Nagy Britanniában a hívásvégződtetési díjakra vonatkozó szabályozás egészen 2011-ig érvényben lesz, így legkorábban 3 év múlva kell majd fizetni a hívásfogadásért.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák