Connect with us

Ügyféladatok, alkalmi vétellel

Dotkom

Ügyféladatok, alkalmi vétellel

Egymillió ügyfél bankszámlaszáma, telefonszáma, anyja neve és aláírásmintája – különlegesen értékes zsákmány lenne minden adattolvajnak, ehhez képest valaki már 35 fontért hozzájutott a mindezt tartalmazó számítógéphez az eBay online árverési oldalon.

Az ügyfeleknek szerencséjük volt, mert a vevő, egy oxfordi it-menedzser nemcsak értett ahhoz, amit megvásárolt, hanem becsületes is volt: fellármázta a sajtót. Elsőként a The Daily Mail írta meg, hogy mit is adott el a Graphic Datához tartozó Mail Source adatfeldolgozó társaság egy alkalmazottja, aki nem távolította el az érzékeny adatokat a gép merevlemezéről. Az eBay most azt várja a vevőtől, hogy haladéktalanul juttassa vissza a számítógépet a Graphic Datához – nyilatkozta a BBC-nek az online aukciósház szóvivője, azt is hozzátéve, hogy tisztázni akarják, hogyan kerülhetett az fel az ő oldalukra. A Mail Source szóvivője a Guardianben az alkalmazott jóhiszemű tévedésének nevezte a történteket, közölve azt is, hogy tudják, ki követte el. A társaság nagyon sajnálatosnak tartja a történteket és megtesz minden lehetséges lépést az adatok visszaszerzésére – tette hozzá a szóvivő.

A lépéseket az American Express, a Royal Bank of Scotland és leányvállalata, a NatWest illetékesei és ügyfelei kísérhetik a legnagyobb érdeklődéssel, tekintve, hogy sajtóértesülések szerint e három társaság ügyfeleinek adatai kerültek ki. A bankokat pedig törvény kötelezi arra, hogy vigyázzanak a birtokukba jutó személyes információkra – tavaly a brit pénzügyi felügyelet 980 ezer font bírságot szabott ki a Nationwide Building Societyre azért, mert egy alkalmazottja otthonából elloptak egy ügyféladatokat tartalmazó laptopot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő