Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jóval hatékonyabbá válik a processzorhűtés

Dotkom

Jóval hatékonyabbá válik a processzorhűtés

Maradnak a ventilátorok, de egy új módszernek köszönhetően jelentősen javul teljesítményük.

Prototípusként már be is mutatta az Intel azt a ventilátort, amely természetesen továbbra is a processzormag által termelt meleg levegő elszállításával csökkenti a CPU-kat érő hőterhelést, ám ezt a mostani megoldásokhoz képest jóval hatékonyabban teszi. Bradley Urban, a vállalat hőtechnológiás eszközök fejlesztésével foglalkozó részlegének egyik mérnöke szerint: „Ugyanazzal a fogyasztási értékkel és hangerővel rendelkezik, mint a jelenlegi ventilátorok.”

Változatlan paraméterei ellenére egy dologban mégis jobb, mint elődjei: egységnyi idő alatt kétszer annyi levegőt képes megmozgatni. Ezt úgy érték el, mondta Urban, hogy polisztirénhabból készült csapágyat használtak fel, amely dupla olyan gyorsabban mozog, mint a korábbi technológiára alapuló megoldások hasonló eleme. A mérnök elmondása szerint mindössze egy évre volt szükségük ahhoz, hogy kitalálják, miként lehet a gyorsabb ventilátort alkalmazni az ultravékony noteszgépekben.

Habár jól állnak a fejlesztéssel az Intel mérnökei, a technológia még korántsem forrott ki. Urban közölte, hogy amint kész lesznek a végleges típussal, azonnal gyártani is fogják – erre azonban nem az idén kerül sor. „Talán két év.” – becsülte a szakember a kereskedelmi forgalomban való megjelenésig hátralevő időt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés