Connect with us

Csökkenő veszteség a Freesoftnál

Dotkom

Csökkenő veszteség a Freesoftnál

Harmada a veszteség az egy évvel korábbinak, és most jönnek a jobb negyedévek.

A FreeSoft cégcsoportnak 124 millió forint volt az első félévben a vesztesége, ami mintegy harmada az egy évvel korábbi negatív eredménynek – közölte a cégcsoport a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A konszolidált, nem auditált, a nemzetközi számviteli standardok (IFRS) alapján készült gyorsjelentés szerint a cégcsoport az első félévben 4,012 milliárd forint árbevételt ért el, ami 305,32 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az üzleti eredmény mínusz 145 millió forint volt, ám ez az összeg kevesebb mint 38 százaléka az egy évvel azelőtti veszteségnek.

A FreeSoft a közleményben felhívja a figyelmet arra, miszerint az iparágra jellemző, hogy a projektek nagy része a harmadik és a negyedik negyedévben zárul: az árbevétel döntő része ekkor folyik be, miközben a költségek folyamatosan merülnek fel. A FreeSoft Szoftverfejlesztő és Számítástechnikai Szolgáltató Nyrt. jegyzett tőkéje 1,88 milliárd forint volt június végén, 5,03 százalékkal több az egy évvel korábbinál. A saját tőke 7,06 százalékkal 2,83 milliárd forintra nőtt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom