Connect with us

Hirdetés

technokrata

Észrevétlen titkosítás Windows-on és Linuxon

Dotkom

Észrevétlen titkosítás Windows-on és Linuxon

Az EMC biztonsági részlege új funkciókkal bővítette az RSA Data Security Systemet.

Az RSA, az EMC biztonsági részlege bemutatta az RSA Data Security System titkosítási és kulcskezelési termékcsomagjának új szolgáltatásait, amelyek feladata a fájlrendszerben található érzékeny adatok védelme. Az RSA File Security Manager egy olyan kulcsrakész ajánlat, amelynek középpontjában a Windows és Linux operációs rendszerek fájljaiban és mappáiban található érzékeny adatok használatot nem zavaró titkosítása és hozzáférés-felügyelete áll.

Az RSA File Security Manager 2.2 készítésénél az volt a cél, hogy a termék észrevehetetlen titkosítást és szerepekre épülő hozzáférés-felügyeletet nyújtson a Windows és Linux szervereken található fájlokban és mappákban tárolt érzékeny adatokhoz. Az operációs rendszer saját hozzáférés-felügyeleti funkcióin túlmenő és azon felül nyújtott külön hozzáférés-felügyeleti réteggel az RSA File Security Manager megoldás lehetőséget ad a biztonsági és rendszeradminisztrációs feladatok elhatárolására, valamint arra, hogy a fájlokhoz csak a jogosult felhasználóknak legyen teljes hozzáférése. Az RSA File Security Manager 2.2 emellett a felhasználók és az alkalmazások számára teljesen észrevehetetlenül képes működni, ami azt jelenti, hogy a jogosult felhasználók semmilyen változást nem tapasztalnak a fájlok és a mappák elérésekor, illetve hogy a fájlszerver-adminisztrátorok változatlan módon felügyelhetik tovább ezeket a rendszereket.

Az ajánlat legfontosabb új elemei
Integrált működés az RSA Key Manager technológiával: Ez az integráció vállalati kulcskezelési szolgáltatásokat kínál több, az alkalmazások, a fájlok vagy a tárolók szintjén működő titkosítási megoldáshoz.
Új platformok támogatása: Az RSA File Security Manager mostantól támogatja a 64 bites Windows és a 32 bites Red Hat Linux platformot.
FIPS 140-2 szabványú titkosítás: Az RSA File Security Manager egy FIPS-tanúsítvánnyal rendelkező erős titkosítási technológiát használ a fájlok és mappák (nem pedig a fájlrendszerek) titkosítására. Így a titkosítás egyes fájlokra és mappákra is alkalmazható, ami nagy segítség a kívánt részletességű biztonság optimális megvalósításához.
RSA SecurID integráció: Jobb védelem a biztonsági munkatársak erős hitelesítésével – az erős kételemű hitelesítésre épülő hozzáférés-felügyeletet megkövetelő előírások betartásához.
„Csak felülvizsgálat” („audit only”) mód: Az RSA File Security Manager „csak felülvizsgálat” módban is telepíthető. Ezzel a titkosítás és a szerep alapú hozzáférés-felügyeleti funkciók bekapcsolása előtt meghatározható, hogy kinek kell hozzáférnie az érzékeny tartalmakhoz.

Az RSA Data Security System
Az RSA File Security Manager szerves része az RSA Data Security System terméknek, amely úgy készült, hogy használatával az ügyfelek felderíthessék és figyelhessék az érzékeny információkat, kikényszeríthessék a felügyeleti lépéseket – például a titkosítást, a kulcskezelést és az adatvesztés megelőzését – valamint jelentéskészítési és felügyeleti funkciókat is nyújt annak bizonyítására, hogy az adatok biztonságban vannak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés