Connect with us

Észrevétlen titkosítás Windows-on és Linuxon

Dotkom

Észrevétlen titkosítás Windows-on és Linuxon

Az EMC biztonsági részlege új funkciókkal bővítette az RSA Data Security Systemet.

Az RSA, az EMC biztonsági részlege bemutatta az RSA Data Security System titkosítási és kulcskezelési termékcsomagjának új szolgáltatásait, amelyek feladata a fájlrendszerben található érzékeny adatok védelme. Az RSA File Security Manager egy olyan kulcsrakész ajánlat, amelynek középpontjában a Windows és Linux operációs rendszerek fájljaiban és mappáiban található érzékeny adatok használatot nem zavaró titkosítása és hozzáférés-felügyelete áll.

Az RSA File Security Manager 2.2 készítésénél az volt a cél, hogy a termék észrevehetetlen titkosítást és szerepekre épülő hozzáférés-felügyeletet nyújtson a Windows és Linux szervereken található fájlokban és mappákban tárolt érzékeny adatokhoz. Az operációs rendszer saját hozzáférés-felügyeleti funkcióin túlmenő és azon felül nyújtott külön hozzáférés-felügyeleti réteggel az RSA File Security Manager megoldás lehetőséget ad a biztonsági és rendszeradminisztrációs feladatok elhatárolására, valamint arra, hogy a fájlokhoz csak a jogosult felhasználóknak legyen teljes hozzáférése. Az RSA File Security Manager 2.2 emellett a felhasználók és az alkalmazások számára teljesen észrevehetetlenül képes működni, ami azt jelenti, hogy a jogosult felhasználók semmilyen változást nem tapasztalnak a fájlok és a mappák elérésekor, illetve hogy a fájlszerver-adminisztrátorok változatlan módon felügyelhetik tovább ezeket a rendszereket.

Az ajánlat legfontosabb új elemei
Integrált működés az RSA Key Manager technológiával: Ez az integráció vállalati kulcskezelési szolgáltatásokat kínál több, az alkalmazások, a fájlok vagy a tárolók szintjén működő titkosítási megoldáshoz.
Új platformok támogatása: Az RSA File Security Manager mostantól támogatja a 64 bites Windows és a 32 bites Red Hat Linux platformot.
FIPS 140-2 szabványú titkosítás: Az RSA File Security Manager egy FIPS-tanúsítvánnyal rendelkező erős titkosítási technológiát használ a fájlok és mappák (nem pedig a fájlrendszerek) titkosítására. Így a titkosítás egyes fájlokra és mappákra is alkalmazható, ami nagy segítség a kívánt részletességű biztonság optimális megvalósításához.
RSA SecurID integráció: Jobb védelem a biztonsági munkatársak erős hitelesítésével – az erős kételemű hitelesítésre épülő hozzáférés-felügyeletet megkövetelő előírások betartásához.
„Csak felülvizsgálat” („audit only”) mód: Az RSA File Security Manager „csak felülvizsgálat” módban is telepíthető. Ezzel a titkosítás és a szerep alapú hozzáférés-felügyeleti funkciók bekapcsolása előtt meghatározható, hogy kinek kell hozzáférnie az érzékeny tartalmakhoz.

Az RSA Data Security System
Az RSA File Security Manager szerves része az RSA Data Security System terméknek, amely úgy készült, hogy használatával az ügyfelek felderíthessék és figyelhessék az érzékeny információkat, kikényszeríthessék a felügyeleti lépéseket – például a titkosítást, a kulcskezelést és az adatvesztés megelőzését – valamint jelentéskészítési és felügyeleti funkciókat is nyújt annak bizonyítására, hogy az adatok biztonságban vannak.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő