Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jobbak a kisebb LCD-tévék?

Dotkom

Jobbak a kisebb LCD-tévék?

Az elmúlt hónapokban inkább a kisebb LCD-tévéket keresték a vevők.

Némi szezonális visszaesés után 25 százalékkal nőtt az LCD-tévék értékesítése az USA-ban a második negyedévben az év első három hónapjához képest – derül ki a Quixel Research piackutató intézet összesítéséből. A szuper képminőség egyelőre kevésbé érdekli a vásárlókat: a 1080p-s modellek egyáltalán nem fogynak jobban, mint a 720p-sek.

Ennek részben az is oka, hogy a kereslet eltolódott a kisebb képátlójú készülékek felé. Míg az egyméteres vagy annál nagyobb tévék iránti kereslet csak 22-26 százalékkal bővült, addig az 50 centis körüli mérettartományba tartozók közül a 19 hüvelykesekből (1 hüvelyk 2,5 centiméter) 121, a 22 hüvelykesekből 262 százalékkal kelt el több, mint az év elején. Ezek esetén kevésbé érdekli a vevőket a kisebb-nagyobb felbontás közötti minőségi különbség, és persze a zsugorodó pénztárcákhoz is jobban illenek az olcsóbb tévék.

A LCD-tévék forgalmazása 12 százalékkal hozott több bevételt a kereskedőknek és a gyártóknak, akik 5,5 milliárd dollárt kaszáltak ezeken a termékeken 2008 második negyedévében. 2007 azonos időszakához képest 45 százalékkal ugrott meg a bevétel. A lapos tévék más kategóriáit is figyelembe véve kitűnik, hogy 85 százalékos részesedéssel az LCD uralja a piacot. A Quixel 2010-ig rendületlen növekedést vár ezen a téren.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés