Connect with us

További fejlesztéseket ígér a GTS-Datanet

Dotkom

További fejlesztéseket ígér a GTS-Datanet

A GTS-Datanet alternatív távközlési szolgáltató negyedmilliárdos beruházással közel 200 kilométerrel bővítette optikai gerinchálózatát, valamint jelentős kapacitásnövelést hajtott végre.

A bővítés eredményeként a cég nemzetközi kapcsolatokat kiszolgáló tranzithálózata 2008 augusztusától teljes egészében 10 gigabit/s alapú DWDM technológián üzemel. A hálózati kapacitás most végrehajtott bővítése a GTS-Datanet számára lehetővé teszi, hogy még magasabb műszaki színvonalon tehessen eleget a Szlovéniából, Horvátországból, Romániából, a Balkán országaiból, valamint Törökországból érkező megrendeléseknek. “Nemzetközi ügyfélkörünk kiszolgálása mellett a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordítunk hazai ügyfeleinkre, ezért az idei év második felében a belföldi igényeket kiszolgáló hálózatunkat fejlesztjük majd tovább” – mondta el Szathmári Géza (képünkön), a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója. “Ennek keretében 2008 decemberéig további százmillió forintos beruházást tervezünk annak érdekében, hogy a nagy kapacitású, nemzetközi igényeket kiszolgáló optikai hálózatunkhoz bővítsük a belföldi csatlakozási lehetőségeket” – tette hozzá.

A GTS-Datanet közleménye szerint jelenleg az egyetlen hazai alternatív távközlési szolgáltató, amely saját gerinchálózattal rendelkezik. A mára több mint 2200 km hosszú, 80×10 gigabit/s maximális kapacitású optikai hálózat kiépítésére a cég az elmúlt tíz évben mintegy százmillió eurót fordított. A mostani beruházás összértéke elérte a negyedmilliárd forintot.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom