Connect with us

Kevesebbe kerül a mobilhálózatok üzemeltetése

Dotkom

Kevesebbe kerül a mobilhálózatok üzemeltetése

A mobiltelefon-hálózatok üzemeltetőinek 34 százalékkal kevesebb díjat kell fizetniük a harmadik negyedévtől a frekvencialekötésért és -használatért, miután az erről szóló miniszteri rendelet pénteken megjelent a Magyar Közlönyben.

A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium szerint a rendelkezéstől az várható, hogy a szolgáltatók elsősorban az eddigi díjak mellett gazdaságosan le nem fedhető területeken bővítik kapacitásaikat, ösztönözve ezzel a szélessávú-fejlesztéseket, a mobil-szélessáv elterjesztését és a mielőbbi országos lefedettség elérését. A díj nagymértékben függ a szolgáltatók által telepített bázisállomások számától, ami meghatározza a szélessávú mobilinternet-eléréssel lefedett területek méretét. A lefedettség növelése elsősorban az elmaradott térségek mobilinternet-ellátása szempontjából fontos, hiszen azokon a területeken, ahol a szolgáltatói bevételek megfelelő alapot nyújtanak a fejlesztésekhez, eddig sem okozott gondot a mobilinternet-használat. Ráadásul a mobilinternet terén elmaradott térségek a vezetékesinternet-elérésnél sincsenek jó helyzetben, mivel a folyamatos fejlesztések ellenére több száz településen még mindig nincs mód szélessávú internetkapcsolat létesítésére. Emiatt a tárca a frekvenciadíjak alakításával próbálja a szolgáltatókat az eddigi díjak mellett gazdaságosan le nem fedhető területek felé orientálni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő