Connect with us

A mobil elit mint uralkodó osztály kiemelkedik a vállalaton belül

Dotkom

A mobil elit mint uralkodó osztály kiemelkedik a vállalaton belül

A vállalatok csupán 17 százaléka gondoskodott arról, hogy valamennyi alkalmazottjuknak biztosítsák a rugalmas munkavégzéshez szükséges feltételeket, miközben az európai munkavállalók 94 százaléka igényelné ezt a lehetőséget.

Egy olyan kontinensen, ahol a munkavállalók 31 százaléka akár fel is mond és munkahelyet is vált, ha munkaadója nem biztosítja ezeket a feltételeket, egyre növekvő rizikófaktornak tűnik a vállalatok rugalmas munkavégzés iránti nyitottsága vagy elzárkózása.

A tények egy független kutatás eredményei, amely az Avaya megbízásából készült Európában és Oroszországban a rugalmas munkavégzéssel kapcsolatban. A kutatás során több mint háromezer európai munkavállalót kérdeztek meg. Az eredmények alapján az Avaya szerint az európai vállalatok ezzel a hozzáállással nem csupán azt kockáztatják, hogy elvesztik versenyelőnyüket, az alkalmazottak egy része is otthagyhatja őket, mivel egy óriási digitális szakadékot hoznak létre a munkavállalók között azáltal, hogy a többségüktől megvonják ezeket a privilégiumokat.

A kutatás végeredménye alapján az európai munkavállalók 78 százaléka fontolóra venné a munkahelyváltást, ha biztosítanák számára a rugalmas munkavégzést és az ahhoz szükséges technikai eszközöket. A megoldással járó előnyöket nem csupán a családos nők és férfiak igénylik, a megkérdezettek 78 százaléka jelezte, hogy nyugdíjazásuk után szívesen folytatná a munkát, amennyiben felajánlanák számára a lehetőséget.

A digitális szakadék kifejezést eddig abban az esetben használtuk csupán, mikor arról beszéltünk, hogy egyesek számára elérhetőek az új technológiai eszközök, míg mások számára nem – mondta Dancsi András, az Avaya Magyarország ügyvezető igazgatója, hozzátéve: A kutatás eredményei bizonyítják, hogy egy új digitális szakadék is kialakulóban van: vannak vállalatok, melyek képesek a munkaerő termelékenységét és hatékonyságát fenntartani, sőt növelni azáltal, hogy legjobb munkatársaikat megtartják – míg más vállalatok piaci helyzetüket kockáztatják, mivel nem biztosítják munkavállalóik számára azt a technológiai támogatást, melyre igényt tartanának.

A kutatásból az is kiderül, hogy a szenior menedzserek 30 százaléka véli úgy, a rugalmas munkavégzés lehetőségének és az ahhoz szükséges technikai eszközöknek a biztosításával vállalatuk sikeresebben szállhat versenybe a versenytársakkal szemben a világpiacon. Azt is megállapította a felmérés, hogy a kis- és középvállalatok jóval kevésbé – 57 százalék – ajánlják fel munkavállalóik számára a rugalmas munkavégzés lehetőségét, mint a nagyobb vállalatok (74 százalék). A munkavállalók közel fele véli úgy, hogy az a vállalat, amelyik biztosítja a rugalmas munkavégzés lehetőségét alkalmazottainak, az szakít az elavult munkalehetőségekkel. A munkavállalók több mint egyharmada – akik olyan vállalatnál dolgoznak, ahol nem biztosítják a rugalmas munkavégzést – gondolja úgy, hogy munkáltatójának meglenne a technológiai háttere hozzá, de azt nem kívánja ilyen célra felhasználni.

Az egyszerű, egységes kommunikációs megoldások segítségével a munkáltatók gyorsan, könnyedén és ráadásul költséghatékonyan teljesíthetnék alkalmazottaik elvárásait, miközben még produktivitásuk is növekedne. Ezzel a lépéssel mindkét fél csak nyerne – véli Dancsi András.

Az alkalmazottak 94 százaléka szeretne rugalmas munkavégzést, de csupán a vállalatok 17 százaléka biztosítja ezt a lehetőséget a vállalat összes dolgozójának.

Az alkalmazottak 31 százaléka akár fel is mond, ha a vállalat nem biztosítja neki a rugalmas munkavégzés lehetőségét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő