Connect with us

technokrata

“Elkezdődött a III. világháború”

Dotkom

“Elkezdődött a III. világháború”

E-mailben terjed a „hír” – a háttérben egy trójai program bújik meg.

Úgy tűnik, hogy a spammerek bármeddig képesek elmenni, ha arról van szó, hogy tudtunk nélkül megszerezzék személyes adatainkat. Még arra is képesek, hogy olyan magánszemélyeket támadjanak meg, akik nem teljesen egészségesek – nekik „rehabilitációval” kapcsolatos spameket küldenek. Az ilyen e-mailek tárgyában olyanokat olvashatunk, mint „Gyógyuljon a Drog Rehab Info segítségével” vagy „Szabaduljon meg az alkoholtól ma!”. Mindettől azt remélik a netes bűnözők, hogy az amúgy is labilis állapotú és a gyógyulásban reménykedő címzettek kiadják személyes adataikat.

A Symantec júliusban olyan spamet is talált, amely azt a rémhírt terjeszti, hogy elkezdődött a III. világháború. A vállalat egy Trojan.Peacomm nevű trójait tartalmazó spam üzenetet fedezett fel, amely szerint „Elkezdődött a 3. világháború” és „Az amerikai katonák megszállták Iránt”. A spammerek a trójai vírus terjesztésekor a nagyvilág eseményei iránti fokozott érdeklődést használják ki.

A Symantec Spam Report júliusra vonatkozó főbb megállapításai szerint adathalász e-mailek a Microsoft POP3 felhasználókat célozzák meg hamis fenyegetéssel. Az üzenet riasztást tartalmaz, de az e-mailben szereplő URL nem a Microsoft webolalára mutat, hanem egy feltört weboldalra, egy ún. hacked-site-ra. Legutóbb pedig olyan eseményeket használtak fel a támadók a vírusok terjesztésére, mint például a pekingi olimpia, Barrack Obama európai látogatása, vagy az amerikai elnökválasztási kampány. Az említett események megbízható weboldalait feltörik, és rosszindulatú kódok tárolására használják.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák