Connect with us

70 évnyi börtön UFO-k miatt?

Dotkom

70 évnyi börtön UFO-k miatt?

Meg akarta tudni az igazságot az idegenekről, ezért hosszú időre rácsok mögé kerülhet.

Utoljára egy éve írtunk a NASA hackerről: a skót származású Gary McKinnon azért került rivaldafénybe, mert több tucatnyi kormányzati számítógépbe tört be. A férfi még 2001 februárjában kezdte meg digitális ámokfutását. Akkor, alig 12 hónap leforgása alatt közel száz, USA-beli kormányzati és katonai szervere hatolt be, s ott – a vád szerint – mintegy 700 ezer dollárnyi kárt okozott. McKinnon azóta is kategorikusan tagadja, hogy bármilyen kárt idézett volna elő a megtámadott számítógépeken. A hatóságok egyébként Észak-Londonban akadtak tavalyelőtt nyáron a „Solo” becenevet viselő szigetországbeli hacker nyomára – azaz durván négy évig tartott a férfi utáni hajsza.

A férfi az azóta eltelt idő alatt minden lehetséges eszközt megragadott arra, hogy elkerülje az Egyesült Államoknak való kiadatást. Attól tart ugyanis, hogy akár még terrorizmussal is megvádolhatják az Újvilágban. Ezt ugyanakkor visszautasította az ügyben ítélkező brit Nicholas Evans bíró, aki már korábban is úgy nyilatkozott, hogy „a két ország között több mint 150 éve létezik kiadatási egyezmény. Nincs okom feltételezni, hogy McKinnon nem fog igazságos elbánásban részesülni.”

Ezek után nem meglepő, hogy a hacker utolsó fellebbezését is visszautasították a múlt héten. A minden idők legnagyobb katonai hackelésével vádolt McKinnon így most kénytelen szembenézni azzal a lehetőséggel is, hogy akár 70 éves börtönbüntetést is kiszabhatnak rá. Mindezt azért, mert a férfi ki akarta deríteni: vajon léteznek-e UFO-k. A brit ugyanis azt vallotta 2006-ban, hogy csak ebbéli kíváncsisága vette rá arra, hogy tudását a NASA-val szembeni hackelésre használja fel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő