Connect with us

Hirdetés

technokrata

IKEA-fon nemcsak IKEA-rajongóknak

Dotkom

IKEA-fon nemcsak IKEA-rajongóknak

Kénytelen volt eltérni alapfilozófiájától, a “vedd meg, vidd haza és szereld össze magad” modelltől az IKEA bútorhálózat, amikor bevezette saját mobiltelefon-szolgáltatását.

Bár vannak nagymamáknak ajánlott mobiltelefonok, ám ezek sem annyira egyszerűek, hogy a családtagok összerakhatnák őket a vásárlás után, ráadásul a svéd cég nem készülékeket ad, hanem az ügyfél és a mobilhálózatot üzemeltető távközlési vállalat közé lépve saját márkaneve alatt, saját elszámolási rendjében, saját telefonszolgáltatást kínál.

Szakzsargonban virtuális mobilhálózati operátornak (MVNO) hívják ezt a lehetőséget, amelynek lényege, hogy a mobilcégek bérbe adják rendszereik kihasználatlan átviteli kapacitását olyan cégeknek, amelyek megpróbálkoznának a mobilszolgáltatással is. Nem meglepő módon eddig jellemzően az erős márkanévvel és óriási vevőkörrel rendelkező kiskereskedelmi láncok, az Asda, a Tesco, a Carphone Warehouse kötöttek MVNO-szerződést, illetve a Virgin, amelynek mobilszolgáltatásához már 435 ezer ügyfél csatlakozott. A technikai oldalon természetesen a legnagyobb mobilcégek, például a Vodafone, illetve T-Mobile állnak.

Az IKEA a T-Mobile-lal szerződött, szolgáltatását péntek óta vehetik igénye Nagy-Britanniában az áruházlánc hűségprogramjának résztvevői. Az akció bevezetéseként a vállalat mind a 9500 ottani alkalmazottjának adott egy-egy céges telefont, 5 fonttal feltöltve – írta a Guardian. Az IKEA itt is az egyszerűséggel akar hódítani: 10 fontnyi beszélgetési idő megvásárlása után havi előfizetési díj nélkül, utólagos fizetéssel használhatók a készülékei.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés