Connect with us

Engedély nélkül beletúrhatnak laptopjainkba

Dotkom

Engedély nélkül beletúrhatnak laptopjainkba

Újabb lépések Orwell (rém)álma felé.

„I kill you!” – mondja néhányszor Jeff Dunham humorista az Egyesült Államokban, az öngyilkos merénylő bábuval tartott előadása során. Ez egyik módja annak, ahogy az USA védekezik a terrorizmus ellen: a humor fegyverével.

Ennél azonban sokkal keményebb szankciókat is életbe léptetett már az amerikai kormányzat, ami jóval kellemetlenebbül érinti az embereket. Ezek egyikét a minap jelentették be, és minden, magánál elektronikai, adattárolásra szolgáló eszközt magával hordó emberre vonatkozhat, ha az Egyesült Államok területére/ről utazik.

Az USA belügyminisztériuma, határőrsége és bevándorlási hivatala nemrég hozta nyilvánosságra, hogy a polgári jogok további nyirbálásának eredményeként törvényi jogosultságot kaptak arra, hogy egy utazó noteszgépének vagy bármely más, elektronikus eszközének (mobiltelefon, Ipod, videokazetta stb.) adattároló egységét átvizsgálhassák. Minderre anélkül van lehetőségük az amerikai szervezeteknek, hogy ahhoz alapos gyanúval kellene élniük – bárkit megállíthatnak, és átkutathatják adatait, ha úgy tartja kedvük. Ráadásul időkorlát sem szab határt: ha két óráig tart az átvizsgálás, akkor a delikvensnek két óráig kell türelemmel lennie.

A fenti szervek további kormányzati intézményekkel is megoszthatják az így talált adatokat, és akár magáncégekhez is vihetik, például fordítás, titkosítás-feloldás, vagy „más okok” miatt. Előbb-utóbb csak létrejön a gondolatrendőrség is…Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom