Connect with us

Csak a szezon végén csökken a roamingdíj

Dotkom

Csak a szezon végén csökken a roamingdíj

A Pannon lépését követően augusztus 30-tól a Vodafone is elérhetővé teszi magyarországi hálózatában az uniós szabályozással összhangban lévő olcsóbb roamingtarifákat.

A Pannon a napokban jelentette be, hogy az európai szabályozással összhangban 2008. augusztus 30-tól alacsonyabb roamingtarifákat biztosít ügyfeleinek. Az 1-es díjzónában – az Európai Unió országaiban, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon – az előfizetők egységes, bruttó 127,2 forintos áron indíthatnak hívásokat, míg a hívásfogadásért 60,9 forintot kell fizetniük percenként. A Vodafone-nál Eurotarifaként ismert díjszabás a Vodafone World szolgáltatás keretében az 1. díjzónában ugyanezeket az egységes uniós percdíjakat alkalmazza, bár a szolgáltatóknál a díjzónákban foglalt országok listája eltérően alakul. A Napi kérdésére a T-Mobile-nál egyelőre nem tudtak hivatalos információt adni az uniós szabályozásnak megfelelő roamingdíj-csökkentés mértékéről és időpontjáról, mindössze annyit közöltek, hogy a mobilcég minden tekintetben betartja az európai rendelkezéseket és határidőket.

Tavaly a Vodafone a roamingdíjakkal kapcsolatos uniós rendeletben előírt határidőnél egy hónappal korábban csökkentette külföldi percdíjait, a Pannon és a T-Mobile, a szabályozásnak eleget téve ugyan, de kivárt a díjcsökkentéssel a végső határidőig. 2007-ben a hazai szolgáltatók roamingdíjai 25-50 százalékkal lettek olcsóbbak. Az idén valamennyi hazai mobilcég a turisztikai főszezon végéig tartja a jelenlegi tarifákat, igaz, több szezonális kedvezményt is biztosítanak a külföldön telefonáló magyar ügyfeleknek.

Kína a slágerKedvezményes percdíjakkal beszélhetnek a Vodafone magyarországi ügyfelei Kínában a China Mobile hálózatán augusztus 1. és szeptember 30. között. A Vodafone Passport csomagjára előfizető mobilosoknak a pekingi olimpiai játékok ideje alatt a kapcsolási díjon felül a hazai hálózatban alkalmazott tarifákat számlázza a szolgáltató, ha Kínában használják mobiltelefonjukat. A feltöltőkártyás ügyfelek készülékei Kínában ugyanakkor csak hívásfogadásra alkalmasak, számukra a kínai hálózaton nem biztosított a hívásindítás funkció. A T-Mobile a magyar olimpiai csapat támogatójaként – egyszeri 300 forintos regisztrációs díj ellenében – augusztus 1. és 31-e között 30 százalékos kedvezményt biztosít ügyfeleinek a China Mobile hálózatából kezdeményezett hívásokra. Az olcsóbb szolgáltatást ugyanakkor nem vehetik igénybe a T-Mobile több, egyéb nemzetközi híváskedvezményt biztosító díjcsomagjának előfizetői.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek

Dotkom