Connect with us

A Sony szupergyárat épít Szlovákiában

Dotkom

A Sony szupergyárat épít Szlovákiában

A japán Sony a nyugat-szlovákiai Nyitrán tovább bővíti síkképernyős tévéket gyártó üzemét, az új beruházással évi 3 millióról 5 millióra növeli kapacitását, amivel a japán világcég legnagyobb kapacitású telephelyévé válik – írta a pozsonyi Pravda.

A 2008 áprilisától működő lcd-tévégyárra a társaság eddig 2,4 milliárd koronát (79,66 millió euró) fordított, ami az újabb alkatrészgyártó üzemével együtt 7,25 milliárd koronára (240,65 millió euró) emelkedik. A novemberben kezdődő nagyberuházás a későbbiekben 2670 új munkahelyet teremt.

A japán céget több beszállítója is követi, a Meiki Slovakia és a Ryoka szintén a nyitrai ipari parkba települ. Jelenleg a Sony 2500 főt foglalkoztat Nyitrán, ez a mutató két év múlva meghaladja a 6100-at. Kérdéses viszont, hogy sikerül-e időben feltölteni az állományt, mivel a nyugati országrész elektrotechnikai, közlekedési és általános gépgyártó cégei akut munkaerőhiánnyal küzdenek. “Az elektrotechnikai és autógyárakban azonnal el tudnék helyezni 900 főt” – idézi a lap Lubos Sirotát, a Trenkwalder munkaerő-közvetítő társaság vezetőjét.

A nyitrai Sony együttműködést tervez a szintén Nyugat-Szlovákiában működő galántai Samsunggal, a japán fél a képernyők egy részét a dél-koreai vállalat vadonatúj, a Nagyszombat közeli Voderadyn megépült gyárából kapja majd. Szlovákia vezető elektrotechnikai cége, az öt legnagyobb forgalmú társaság egyike a Samsung, amely eddig mintegy 15 milliárd koronát (500 millió euró) ruházott be az országban és közvetlenül 4200 főt foglalkoztat. Mint a Trend szlovák gazdasági hetilap már korábban megállapította, a közeljövőben az autógyártók mellett az elektrotechnikai társaságok fogják adni Szlovákia gazdaságának hajtóerejét.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

montblanc_star_legacy_pic_01
Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő