Connect with us

Szövetségbe forrt az Adobe-Google-Yahoo!

Dotkom

Szövetségbe forrt az Adobe-Google-Yahoo!

A két keresőóriás az Adobe-val együttműködve azon fog dolgozni, hogy a jövőben Adobe Flash-tartalmakra is lehessen kereseni.

Az swf- állományokban lévő információk nagy részét ugyanis egyelőre nem látják a keresőmotorok.

Az Adobe, a Google és a Yahoo! együttműködési megállapodást jelentett be: a két piacvezető keresővállalat az Adobe támogatásával úgy fejleszti tovább internetes keresőmotor-algoritmusát, hogy azok teljes mértékben alkalmassá váljanak az Adobe Flash technológiával készített weboldalak indexelésére. A keresőmotorok eddig kizárólag statikus szöveget és linkeket vettek nyilvántartásba, s az oldal egyéb elemeit (grafikák, Flash-animációk) szinte teljesen figyelmen kívül hagyták. Egy szemléletes példával élve: korábban a Flash-tartalmak esetében ez úgy működött, mintha a kereső elolvasta volna a könyv tartalomjegyzékét – mondta Justin Everett-Church, a Flash senior termékmenedzsere. Hozzátette, mostantól a Google és a Yahoo! új fejlesztésű algoritmusai az egész könyvet elolvassák.

A Flashben írt oldalak láthatatlansága már évek óta problémát okozott a fejlesztők és a weboldal-tulajdonosok számára. Sok korábbi fejlesztésnél keresőoptimalizálási szempontból a Flasht eleve figyelmen kívül hagyták, rövidesen azonban a multimédiában gazdag megjelenítés és az információban gazdag tartalom kéz a kézben járhat.

Az Adobe útmutatásai alapján a Google már elkezdte a keresési eredmények Flash-tartalmakra való optimalizálását, a Yahoo! pedig, kissé lemaradva ugyan, szintén rövidesen megjeleníti a Flashben írt oldalakat a keresésekre adott találatok között. nSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom