Connect with us

Még várni kell a jövő csengőhangjára

Dotkom

Még várni kell a jövő csengőhangjára

A vártnál többen gyűltek össze a minap azok, akik szerették volna kifürkészni a hatóság és egymás elképzeléseit arról, ki mit szólna egy újabb mobiltelefon-szolgáltató megjelenéséhez a magyar piacon.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság képviselője ugyan bevallotta, hogy 2004-ben hiába próbálkoztak a negyedik szolgáltatási licenc kiadásával és bizony napjainkban egyre telítettebb a piac, ám szerinte azt is figyelembe kell venni, hogy a háztartások 15 százalékában senkinek sincs mobiltelefonja. Ráadásul a számhordozás sem működik igazán, ezért nem ártana kicsit élénkíteni a versenyt.

A három piaci szereplő jelen lévő képviselői nem fogadták kitörő lelkesedéssel az ötletet, sőt azt is megkérdőjelezték, hogy egyáltalán sikeres lehet az újabb pályázat, ugyanis szerintük a telített piacon semmi sem indokolja a negyedik mobilcég megjelenését. Volt köztük olyan, aki udvariasan fogadná a versenytársat: jöjjön, mondta (…ha már jönnie kell, tette hozzá magában vélhetően), hangosan viszont azt hangsúlyozta, hogy az új szereplőnek a korábban érkezettekhez hasonló elbánásban kell részesülnie. Például a jövevény se jusson hozzá kevesebbért a frekvenciához, mint egykor ők. Nem csapta be az ajtót az új versenyző előtt egy másik mobilcég vezetője sem, de finoman megüzente a hatóságnak, hogy cége szerint a magyarországi piac nem képes finanszírozni a negyedik infrastruktúra kiépítését.

Az egyik lehetséges pályázó képviselője viszont sok fantáziát lát a magyar mobilpiacban, szeretné, ha megszűnne az az állapot, amelyben csak egyetlen cég tudja biztosítani a négy az egyben (a vezetékes, a mobiltelefon-, az internet- és a televíziós) szolgáltatást. A cégvezető szavaiból ugyanakkor az is kiderült, hogy a távközlési vállalat – miközben belépne a mobiltelefon-piacra – nem tartaná szükségesnek a negyedik infrastruktúra teljes, országos kiépítését, szeretné elérni a tornyok közös használatának lehetőségét. Emellett alacsony licencdíjat tartana indokoltnak – vagyis azért költséghatékonyan szeretne bejutni a piacra.

A szereplők tehát a nyílt színen puhatolóztak, majd pedig minden bizonnyal a színfalak mögött folytatták egymás puhítását. A meccs végét jelző sípszóra még várni kell, s hogy ezt követően lesz-e taps, s hogy az kit illet, az a jövő zenéje. Vagy ha tetszik, csengőhangja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom