Connect with us

technokrata

Vezércserében bíznak az Alcatel-Lucent részvényesei

Dotkom

Vezércserében bíznak az Alcatel-Lucent részvényesei

A hatodik egymást követő negyedévben is veszteséget jelentett a világ legnagyobb telekommunikációs eszközöket gyártó társasága, az Alcatel-Lucent, ezért a vezérigazgató Patricia Russo és az elnök Serge Tchuruk is távozik a cégtől.

A részvényesek mindenesetre régóta várták már a bejelentést, mivel gyakorlatilag az összes, a cég által kibocsátott erdeménykimutatás egyben profitfigyelmeztetés is volt. A személyi változásokról szóló bejelentés után a társaság Párizsban forgó részvényei emelkedésbe kezdtek, miután idén eddig 23 százalékot gyengültek. A döntést Russo és Tchuruk hozta meg, értesülések szerint a vezérigazgató asszony 6 millió eurós végkielégítésre számíthat. A vezérigazgatói székből az év végén áll fel Russo, Tchuruk pedig októberig marad jelenlegi állásában.

Az Alcatel-Lucent nettó vesztesége 1,1 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 586 milliós mínusz után. Ebből 810 millió euró egy korábbi ügylet leírása, ezt nem számítva tehát közel 300 millió eurós veszteség képződött – szemben a Bloomberg által megkérdezett elemzők 135 millió eurós becslésével. A bevétel 5,2 százalékkal 4,1 milliárd euróra csökkent – ami nem tér el az elemzői várakozásoktól. A társaság az idei évre a forgalom további csökkenését várja, amit elsősorban a dollár árfolyamával magyaráznak a francia-amerikai cégnél. Ugyanakkor szerkezeti átalakítások is zajlanak az Alcatel-Lucentnél, és 2009 végéig mintegy 1,7-1,9 milliárd eurót emészt föl.

Russo és Tchuruk fontos szerepet játszott abban, hogy az Alcatel 2006 novemberében megszerezhesse a Lucentet, ezáltal egy olyan vállalatot létrehozva, amely nem túl hosszú története során még nem termelt profitot. Közben a cégek elveszítették összesített piaci értékük 62 százalékát, 14,5 milliárd eurót és leépítettek 16 500 állást.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd