Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vezércserében bíznak az Alcatel-Lucent részvényesei

Dotkom

Vezércserében bíznak az Alcatel-Lucent részvényesei

A hatodik egymást követő negyedévben is veszteséget jelentett a világ legnagyobb telekommunikációs eszközöket gyártó társasága, az Alcatel-Lucent, ezért a vezérigazgató Patricia Russo és az elnök Serge Tchuruk is távozik a cégtől.

A részvényesek mindenesetre régóta várták már a bejelentést, mivel gyakorlatilag az összes, a cég által kibocsátott erdeménykimutatás egyben profitfigyelmeztetés is volt. A személyi változásokról szóló bejelentés után a társaság Párizsban forgó részvényei emelkedésbe kezdtek, miután idén eddig 23 százalékot gyengültek. A döntést Russo és Tchuruk hozta meg, értesülések szerint a vezérigazgató asszony 6 millió eurós végkielégítésre számíthat. A vezérigazgatói székből az év végén áll fel Russo, Tchuruk pedig októberig marad jelenlegi állásában.

Az Alcatel-Lucent nettó vesztesége 1,1 milliárd euróra nőtt az egy évvel korábbi 586 milliós mínusz után. Ebből 810 millió euró egy korábbi ügylet leírása, ezt nem számítva tehát közel 300 millió eurós veszteség képződött – szemben a Bloomberg által megkérdezett elemzők 135 millió eurós becslésével. A bevétel 5,2 százalékkal 4,1 milliárd euróra csökkent – ami nem tér el az elemzői várakozásoktól. A társaság az idei évre a forgalom további csökkenését várja, amit elsősorban a dollár árfolyamával magyaráznak a francia-amerikai cégnél. Ugyanakkor szerkezeti átalakítások is zajlanak az Alcatel-Lucentnél, és 2009 végéig mintegy 1,7-1,9 milliárd eurót emészt föl.

Russo és Tchuruk fontos szerepet játszott abban, hogy az Alcatel 2006 novemberében megszerezhesse a Lucentet, ezáltal egy olyan vállalatot létrehozva, amely nem túl hosszú története során még nem termelt profitot. Közben a cégek elveszítették összesített piaci értékük 62 százalékát, 14,5 milliárd eurót és leépítettek 16 500 állást.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés