Connect with us

technokrata

Új mobiltechnológiákat mutatott be az Intel

Dotkom

Új mobiltechnológiákat mutatott be az Intel

Sorra gyártja a konkurens processzorgyártó, az AMD koporsószegeit az Intel.

A társaság a napokban bemutatta az új Intel Centrino 2 processzor technológiáját. A gyártó közleménye szerint az új technológiát alkalmazó ötfajta Intel Core2 Duo processzorral közel 250 üzleti és otthoni felhasználóknak szánt notebook jelenik meg a közeljövőben. Szintén a napokban debütált a világ legjobb teljesítményével rendelkező kétmagos mobilprocesszora, az Intel Core2 Extreme. Az idén a mobilitásra fokuszáló Intel a tervek szerint 90 napon belül további nyolc új processzort mutat be, köztük a világ első négymagos mobilprocesszorait, valamint második generációs termékeit ultravékony és könnyű notebookokhoz. Az Intel így összesen 14 új processzorral erősíti piaci pozícióját.

Az Intel ismertette a Deep Power Down technológiát is, amely a nagyobb energiatakarékosság érdekében a processzor olyan alkotóelemeit, mint például a magok órái és a cache memória, le tudja kapcsolni, ha azok csak meddő munkát végeznek.Újdonság még a Switchable graphics technológia is, amely opcionális energiatakarékossági funkció az Intel Centrino 2-alapú notebookokban. Egy noteszgépen belül az integrált grafikus mag mellett egy különálló grafikai műveleteket végző egység is megtalálható, így a kettő közül a felhasználó választhat. Ez a megoldás, ha éppen szükséges, nagyobb 3D-s teljesítményt biztosít, de továbbra is megmarad a lehetőség az energiatakarékos használatra.Üzleti felhasználásra az Intel Centrino 2 és a vPro technológia kínál fokozott kezelhetőséget és védelmi lehetőségeket. Ennek jelentősége folyamatosan nő, hiszen a vállalatok egyre gyakrabban cserélik asztali számítógépeiket notebookokra, így gyakrabban van szükség arra, hogy a távoli rendszereket diagnosztizálják, frissítsék és javítsák vezeték nélküli hálózaton keresztül. A fokozott felügyeleti lehetőségeket az AMT 4.0 technológia biztosítja, így lehetővé válik például a sleep üzemmódban lévő számítógépek kezelése vezeték nélküli hálózaton keresztül vagy folyamatban lévő konfigurációs műveletek elvégzése a távolból. Az AMT 4.0 technológiával az Intel Centrino 2 már a következő generációs felügyeleti szabványokat is támogatja, valamint azt is lehetővé teszi, hogy egy-egy dolgozó vállalata számítógéprendszer-tűzfalán kívülről kapcsolatba léphessen és kommunikálhasson annak rendszergazdáival.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd