Connect with us

technokrata

Megszabadult bábáitól az Alcatel-Lucent

Dotkom

Megszabadult bábáitól az Alcatel-Lucent

Kirobbanó örömmel fogadta a tőzsde az Alcatel-Lucent SA, a világ vezetékes távközlési hálózatokat szállító legnagyobb cégének bejelentését, miszerint távozik posztjáról a vállalat vezérigazgatója, Patricia Russo és elnöke, Serge Tchuruk.

Az ő ötletük volt ugyanis a két társaság 2006. novemberi egyesítése, ami – mint azóta kiderült – katasztrofális eredménnyel járt. Az Alcatel-Lucent piaci értékének 62 százalékát veszítette el az elmúlt 20 hónapban, április és június között pedig már a hatodik veszteséges negyedévét zárta. A befektetők a két vezető távozása felett érzett boldogságukban lelkesen vásárolni kezdték a társaság részvényeit, 5,5 százalékkal dobva meg azok árfolyamát – még arról is megfeledkeztek, hogy a második negyedévben a tavaly ilyenkor elszenvedett 586 millió euróról 1,1 milliárdra ugrott a vállalat nettó vesztesége. Az árbevétel pedig 5,2 százalékkal, 4,1 milliárd euróra csökkent.

Valószínűleg enyhíti a régóta a pokolba kívánt menedzserek felelősségét, hogy az Alcatel-Lucent jelentős részben egy technológiai ugrás miatt veszítette el piacait. A cég az internetezést is lehetővé tévő mobiltelefon-hálózatok úgynevezett CDMA technikai szabványának specialistája, ám mire az erre alapuló hálózatokat eladhatta volna, megjelent egy fejlettebb változat, a W-CDMA. Ebben a technológiában gyengébb versenytársainál, ezért hátrányba került velük szemben. A társaság tavaly 6700 alkalmazottját volt kénytelen elküldeni és a két menesztett vezető a megmaradt 77 400 dolgozóból további tízezer elbocsátást tervezte.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd