Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megszabadult bábáitól az Alcatel-Lucent

Dotkom

Megszabadult bábáitól az Alcatel-Lucent

Kirobbanó örömmel fogadta a tőzsde az Alcatel-Lucent SA, a világ vezetékes távközlési hálózatokat szállító legnagyobb cégének bejelentését, miszerint távozik posztjáról a vállalat vezérigazgatója, Patricia Russo és elnöke, Serge Tchuruk.

Az ő ötletük volt ugyanis a két társaság 2006. novemberi egyesítése, ami – mint azóta kiderült – katasztrofális eredménnyel járt. Az Alcatel-Lucent piaci értékének 62 százalékát veszítette el az elmúlt 20 hónapban, április és június között pedig már a hatodik veszteséges negyedévét zárta. A befektetők a két vezető távozása felett érzett boldogságukban lelkesen vásárolni kezdték a társaság részvényeit, 5,5 százalékkal dobva meg azok árfolyamát – még arról is megfeledkeztek, hogy a második negyedévben a tavaly ilyenkor elszenvedett 586 millió euróról 1,1 milliárdra ugrott a vállalat nettó vesztesége. Az árbevétel pedig 5,2 százalékkal, 4,1 milliárd euróra csökkent.

Valószínűleg enyhíti a régóta a pokolba kívánt menedzserek felelősségét, hogy az Alcatel-Lucent jelentős részben egy technológiai ugrás miatt veszítette el piacait. A cég az internetezést is lehetővé tévő mobiltelefon-hálózatok úgynevezett CDMA technikai szabványának specialistája, ám mire az erre alapuló hálózatokat eladhatta volna, megjelent egy fejlettebb változat, a W-CDMA. Ebben a technológiában gyengébb versenytársainál, ezért hátrányba került velük szemben. A társaság tavaly 6700 alkalmazottját volt kénytelen elküldeni és a két menesztett vezető a megmaradt 77 400 dolgozóból további tízezer elbocsátást tervezte.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés