Connect with us

technokrata

Jó hírek az SAP-tól, ugrik az árfolyam

Dotkom

Jó hírek az SAP-tól, ugrik az árfolyam

A vártnál jobb eredményről számolt be az üzletiszoftver-gyártó.

Az SAP AG, a világ legnagyobb üzletiszoftver-gyártója bejelentette, hogy az idei évre várható bevételei és profitrátája korábbi előrejelzésének inkább a felső határához fognak közelíteni, miután a második negyedben a vártnál kedvezőbben alakult a szoftverlicenc-értékesítés.

A szoftverlicenc-eladások 25 százalékkal 898 millió euróra bővültek az üzleti megoldásokat fejlesztő és gyártó társaságnál – írja a Bloomberg. A szoftver- és egyéb szolgáltatási bevételek a várakozásokat meghaladóan 21 százalékkal, 2,06 milliárd euróra nőttek, és idén akár 14 százalékkal is bővülhetnek, míg a működési eredmény 29 százalékkal növekedhet a cég szerint.

A SAP-nak nem tett éppen jót a gyenge dollárárfolyam, mivel forgalma harmadát az Egyesült Államokban bonyolítja. Ez okozta az első negyed hat éve nem tapasztalt nyereségcsökkenését is.

A németországi cég nettó árbevétele 9,1 százalékkal 408 millió euróra csökkent a tavalyi 449 millió euró után, valamint a Bloomberg által megkérdezett elemzők által várt 412 millió euróval szemben.

A SAP jelentése a németországi tőzsdei kereskedés megnyitása előtt jelent meg kedden. Az idei évben eddig 4,5 százalékot gyengültek a társaság papírjai Frankfurtban, ami nem is olyan rossz eredmény, összehasonlítva a DAX tőzsdeindex 21 százalékos értékvesztéséhez képest. A keddi drágulást hozzászámítva még jobb a helyzet: háromnegyed 11-kor a papírok 6,2 százalékos többlettel 36,05 eurón forogtak, amivel a DAX 30 komponense között a legjobb teljesítményt mutatták fel.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek