Connect with us

technokrata

Gyengébben fogynak a Sony LCD-tévéi

Dotkom

Gyengébben fogynak a Sony LCD-tévéi

Visszaeső eredményről számolt be a cég, amely egyúttal profitfigyelmeztetést is kiadott.

A Sony Corp., a Matsushita után fogyasztói elektronika termékek második legnagyobb gyártójának nettó nyeresége 47 százalékkal, 35 milliárd jenre (326 millió dollár) esett a társaság üzleti évének június 30-án végződött első negyedében, miközben az elemzők 59 milliárdot vártak. A cégvezetés a gyenge teljesítményt részben a brutális piaci versennyel magyarázza – ami például a digitális fényképezőgépek árának csökkentésére kényszeríti a Sonyt -, részben pedig azzal, hogy az erős jen elnyeli a bevétel egy részét.

Az amerikai fogyasztók vásárlóerejének csökkenése miatt lassult a Cyber-shot kamerák és a Bravia márkájú LCD-tévék értékesítésének növekedése, s ezzel ezeken elért árbevétel és profit is kisebb lett a vártnál. Ez a két termék hozza a Sony bevételének 25 százalékát. Szakértők szerint akkor javulhatnak a nagyvállalat eredményei, hogy sikerült a terveknek megfelelően felpörgetnie a PlayStation videojáték-konzolok értékesítését. A PS3 eladásai a tavaly ilyenkori kétszeresére, 1,56 millió darabra nőttek a negyedévben, és végre nyereséget hoztak a cégnek.

Rosszul érintette a Sonyt az is, hogy az Ericssonnal közös mobiltelefon-gyártó vállalkozása gyenge eredményről számolt be. Mindezek alapján a társaság visszavette a 2009. március 31-én záruló üzleti évre adott nyereség-előrejelzését. A cégvezetés korábbinál 17 százalékkal kevesebb, 240 milliárd jen profitot vár.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd