Connect with us

technokrata

Filléres termékké válik a plazmatévé?

Dotkom

Filléres termékké válik a plazmatévé?

A notebook-akkumulátorok iránt keresletnek köszönheti profitját a Samsung SDI.

Samsung SDI Co., a Matsushita után a világ második legnagyobb plazmaképernyő-gyártója az elmúlt hét negyedben először nyereséget ért el az április-júniusi időszakban. A nettó profit 49,6 milliárd von (49 millió dollár) lett az egy évvel korábbi 138,1 milliárdos veszteség után. Az árbevétel 43 százalékkal, 1,64 ezer milliárd vonra nőtt. Mindez nem jelenti ugyanakkor azt, hogy feltámadt volna a technológiai versenyben az LCD-vel szemben vesztésre álló plazmaképernyő-üzletág, ugyanis a cég akkumulátordivíziója hozta a pozitív eredmény.

Az akkuértékesítés 36 százalékkal nőtt a notebookok iránti kereslet bővülésének köszönhetően. Az SDI ennek alapján úgy véli, hogy a litium-ion telepek iránti igény brutális ütemben, 20 százalékkal fog emelkedni a második félévben az elsőhöz képest. Az SDI-akkuk ára 47 százalékkal ugrott meg a túlkereslet miatt – vélik elemzők -, és a társaság előrejelzése szerint idén 19 százalékra nő az SDI részesedése ezen a piacon a 2007-es 16 százalékról. A cég közös vállalkozást alapít a Robert Bosch GmbH-val az autókhoz való li-ion áramforrások közös gyártására 2010-től.

A plazmapanelek átlagára 18 százalékkal csökkent az elmúlt negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, miután 2007-ben 31 százalékkal rogyott meg. A Samsung nemrégiben bejelentette, hogy átszervezi a plazmagyártást, ami vélhetően azt jelenti, hogy már nem sokáig tűrik az ágazat veszteséges működését.

Ezzel szemben az új laposképernyő-technológia, az OLED fejlesztését tervezik: idén megduplázzák az ilyen panelek gyártását. Az OLED kijelzők – amelyek nagyobb változataira még várni kell – szebb képet adnak kisebb energiafogyasztással, mint az LCD- vagy a plazmapanelek.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd