Connect with us

technokrata

Vietnami távközlési cég jön Prága után Magyarországra?

Dotkom

Vietnami távközlési cég jön Prága után Magyarországra?

Csehországban e héten kezdi meg működését a legnagyobb vietnami távközlési társaság, a VNPT – jelentette a CTK cseh hírügynökség.

A VNPT az ottani vietnamiakra szakosodik, akiknek előfizetői kártyát kínálnak vezetékes telefon használatára – közölte a VNPT-vel vegyesvállalatot létesített Natland befektetési társaság szóvivője. Az ügyfélnek nem kell szolgáltatót cserélnie, csupán megveszi a kártyát, beüti a kártya kódját és a megfelelő hívószámot, és így a jelenleginél olcsóbban telefonálhat Vietnamba – mondta Radovan Mihálik, a cég egyik vezetője, aki a megcélzott piac nagyságát 300 ezresre becsülte, bár a cseh statisztikai hivatal szerint az országban csak közel 60 ezer vietnami él. Mihálik szerint a vietnamiak vonzó ügyfelek, mivel nagyon sokat telefonálnak.

Csehország az első európai helyszín, ahol a VNPT megveti a lábát, azonban augusztusban a szlovák, a lengyel, a magyar és a román piacra is be akar lépni, az év végéig pedig Németországot, valamint Franciaországot is célba veszi, sőt a helyi törvényi előírásoktól függően a mobilpiacon is tevékenykedni szeretne. A Vodafone mobilszolgáltató már felfedezte az Európában élő vietnamiakban rejlő potenciált, Csehországból például rendkívül kedvezményesen lehet hívni Vietnamot (egy perc 90 forint).Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek