Connect with us

technokrata

Megölte családját és önmagát a spamkirály

Dotkom

Megölte családját és önmagát a spamkirály

Megszökött a börtönből, majd végzett az egész famíliával.

Eddie Davidson kiérdemelte a spamkirály címet: 2002 júliusa és 2007 áprilisa között rengeteg, a részvénypiacot befolyásoló elektronikus levelet küldött szét az Interneten, természetesen a címzettek hozzájárulása nélkül. Emellett olyan árukat népszerűsített spamjeiben, mint órák, parfümök stb. Tevékenységét saját, Bennettben található lakásából folytatta Davidson, ahol a hatóságok a férfi letartóztatásakor komoly számítógépes hálózatot és szervereket találtak. Nemrég pedig ítélet is született a férfi ügyében: az április 28-i döntés értelmében kétévnyi szabadságvesztést róttak ki a spammerre, valamint 714.139 dollárnyi kártérítésre kötelezték, melyet az amerikai adóhatóságnak (IRS) kellett lerónia. Ehhez a férfinek szinte minden ingóságát és értéktárgyát értékesítenie kellett.

Mivel Davidson nem köztörvényes bűnöző, ezért viszonylag alacsony biztonságú börtönben tartották fogva. A Colorado-ban, Florence-ben található szövetségi fegyintézetből azonban – mindössze két hónapnyi fogság után – a 35 éves férfi, felesége segítségével július 20-án meg tudott szökni. Az együttműködésre kényszerített asszony azért a tettéért az életével fizetett: a spammer alig öt nappal később végzett vele, és közös, mindössze három éves kislányukkal is – csak tinédzser lányuk tudott elmenekülni. Davidson őt is megpróbálta lelőni egy Colorado-i lakásban, azonban a lányt csak megsebesíteni tudta, megölni nem. A rémült és sokkos állapotban levő tinédzser végül a rendőröknek számolt be a történtekről, akik azonban hiába siettek a tetthelyre: az exspammer addigra már magával is végzett.

Troy Eid, az ügyben korábban érintett ügyész gyávának nevezte Davidson tettét, és elmondása szerint „szerencséje”, hogy végzett magával, mert különben halálbüntetést kértek volna rá, családja kivégzéséért.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő