Connect with us

technokrata

Újabb kétszáz embert vesz fel a Sanyo Dorogon

Dotkom

Újabb kétszáz embert vesz fel a Sanyo Dorogon

A Sanyo Electric dorogi napelemgyárában a 2005-ös induláshoz képest háromszor több napelemet szerelnek össze a Japánból érkező alkatrészekből és szállítanak az európai piacra.

Jelenleg kétszáz új dolgozó jelentkezését várják. A cég jenmilliárdokat költ az üzemre. Az első napelemgyár 2005-ben indult, tavaly készült el a jelenleg is bővülő második csarnok, és készülnek a harmadik gyár építésére, a munkát jövőre kezdik. A Sanyo tervei szerint 2010-ben Dorogon indul a legnagyobb teljesítményű napelemmodul-összeszerelő gyára. Ma már az első napelem továbbfejlesztett változatát gyártják, amely a világ egyik legjobb hatásfokkal működő ilyen berendezése és megfelel a cég környezettudatos új filozófiájának, a Think Gaiának is. A bővítéshez még az idén kétszáz újabb dolgozót vesznek fel a napelemgyártáshoz, ezzel hatszázhetven főre nő a létszám. Várhatóan 2009-ben ez tovább emelkedik, a tervek szerint 2010-ben pedig kétezer ember dolgozhat Dorogon.

A napelemgyártás növelésével egyidejűleg – a megváltozott piaci viszonyok, a növekvő globális verseny és az EU-csatlakozás óta megemelkedett bérköltségek miatt – fokozatosan leépítik a mobiltelefonokhoz szükséges újratölthető akkumulátorok dorogi gyártását. A termelést Ázsiába és az EU-ban lévő alvállalkozóihoz helyezi át a társaság. Bár csökkentett mennyiségben, de még teljesítik a megrendeléseket, és szeptemberig befejezik a termelést. Az itt felszabaduló dolgozók egy részét a napelemgyártásnál foglalkoztatják tovább.

A harmadik napelemgyár építésére készülnekSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd