Connect with us

Saját erőből fejleszt a Microsoft

Dotkom

Saját erőből fejleszt a Microsoft

A Microsoft Corp.

nem kísérletezik tovább a Yahoo Inc. felvásárlásával, ehelyett saját erejéből erősíti internetes szolgáltatásait – jelentette ki Steve Ballmer, a világ legnagyobb szoftverfejlesztőjének vezérigazgatója, aki a cég vezetői és a Wall Street-i elemzők szokásos éves találkozóján foglalta össze elképzeléseit. A B terv szerint a Microsoft az online-divízió veszteséges működésének finanszírozásával és egyéb befektetésekkel évente mintegy 2,5 milliárd dollárt fordít internetes szolgáltatásainak fejlesztésére. Hogy ezt hány évig teszik, arról Ballmer nem beszélt hallgatóságának. A szakértők azonban éppen az internetes fejlesztések részletezését hiányolták, mint egyikük fogalmazott, az a befektetők érzése, hogy az ezekre költött összeg az ablakon kidobott pénz. Sokan megkérdezik, miért kell a szoftvercégnek egyáltalán erőltetnie az internetes terjeszkedést. Ballmer válasza szerint azért, mert az internet olyan óriási piac, hogy hosszabb távon az online-bevételek adhatják a Microsoft forgalmának legnagyobb részét.

A Microsoft januárban tett 44,6 milliárd dolláros ajánlatot a világ második legnagyobb internetes keresőjét üzemeltető társaságra, amelynek megszerzésével egy csapásra gyenge harmadikból erős másodikká válhatott volna a Google mögött a böngészőket kínáló cégek versenyében. Ezzel egyben sokkal közelebb került volna ahhoz, hogy jelentős részesedést hasítson ki az online-hirdetési piacból, amelynek értéke az EMarketer piackutató intézet szerint 2012-re a jelenlegi duplájára, 51 milliárd dollárra nő.

Lemondott a Yahoo megszerzéséről a szoftveróriásSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő