Connect with us

technokrata

Az Antenna Hungária mindent visz

Dotkom

Az Antenna Hungária mindent visz

A földfelszíni digitális televíziós és rádiós pályázatot is az Antenna Hungária (AH) Zrt.

nyerte – jelentette be pénteken Pataki Dániel, a pályázatot lebonyolító Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) elnöke. Ugyanezt az ajánlatot terjesztették az eseti országgyűlési bizottság elé két hete, amelynek a hozzájárulása kellett a végeredményhez. Elsőre nem fogadta el a bizottság a javaslatot, és bár érdemi változtatás nem történt, most mégis áldását adta rá, miután az NHH részletesen és alaposan indokolta a döntést.

A nyertes pályázó vállalása szerint a digitális földfelszíni televíziózás Magyarország területének 59 százalékán, a mobiltelevíziózás pedig az ország területének 16 százalékán (Budapesten) indul el már idén. S mindezek mellett a rádiós hálózat is üzemel az év vége felé, a tévés hálózat 2011, a rádiós pedig 2014 végéig épül ki országosan. Mindkét pályázaton szoros volt a verseny – mondta a Napi kérdésére Rozgonyi Krisztina, az NHH alelnöke. A televíziós műsorszóró pályázat nyertese a minimális 300 millió forint helyett 360 millió forintos egyszeri díjat fizet, az általa vállalt árbevétel-alapú pályázati díj pedig – az előírt minimumnak megfelelően – az éves árbevétel három százaléka. A másik pályázó 400 millió forintos egyszeri és 3 százalékos árbevétel-alapú díjjal pályázott. A rádiós műsorszóró-hálózat üzemeltetési jogáért kiírt pályázat nyertese 60 millió forintos egyszeri díjat fizet az előírt minimálisan 50 millió forint helyett, az árbevétel-alapú pályázati díj pedig az előírt minimumnak megfelelően az éves árbevétel 0,5 százaléka. A másik pályázó 125 millió forintos egyszeri és 3 százalékos árbevétel-alapú díjjal pályázott. Az AH főként a közszolgálati csatornák továbbításáért kért alacsonyabb összeggel körözte le versenytársait.

A televíziós tender mindkét pályázója vállalta, hogy országosan ingyenesen sugározza a három közszolgálati csatorna (m1, m2, Duna TV), valamint a Viasat3 és a Humor1 műsorát. A pályázati kiírás szerint az is biztos, hogy a szolgáltatók kínálatában szerepel majd az ATV és a hírTV is, de azt még nem tudni, hogy ezeket is ingyenesen továbbítja-e a nyertes. Rozgonyi szerint 90 napon belül annak is el kell dőlnie, hogy a TV2 és az RTL Klub rajta lesz-e a földfelszíni digitális palettán, ha igen, ingyenesen lesznek-e foghatók. A rádióknál ingyenesen elérhető lesz a Magyar Rádió és a Katolikus Rádió műsora, és hozzáférhető az InfoRádió, a Klubrádió és a Lánchíd Rádió is. Az, hogy ezeken túl milyen tévés és rádiós tartalmak kerülnek fel a digitális csatornák közé, a piaci szereplők döntésén múlik.

Idén elindulnak a földi digitális adásokSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd