Connect with us

technokrata

Notebook és mobil minden mennyiségben

Dotkom

Notebook és mobil minden mennyiségben

Előrejelzései alapján ítélték meg a befektetők az Apple-t.

Kíméletlenül bántak a befektetők az Apple Inc.-vel: hiába adott számot brutális profitnövekedésről a társaság, a vártnál halványabb előrejelzések miatt 10 százalékkal ütötték lejjebb részvényárfolyamát a tegnapi tőzsdezárás utáni kereskedésben. A vállalat nettó nyeresége 31 százalékkal, 1,07 milliárd dollárra ugrott üzleti évének júniusban végződött harmadik negyedében, miközben az árbevétel 38 százalékkal, 7,46 milliárd dollárra nőtt.

Az Apple 2,5 millió Macintosh számítógépet értékesített három hónap alatt, ami 41 százalékkal több az egy évvel korábbinál és rekordnak számít a cég történetében. A zenelejátszó iPodból 11 milliót adtak el, az iPhone okos telefonból pedig 717 ezret. Ez a régi fajta mobil volt, mivel a 3G-képes új iPhone-t júliusban kezdték árulni (és a premier utáni első hét végén 1 milliót adtak el belőle).

Ami az előrejelzéseket illeti, a társaság 7,8 milliárd dollár árbevételt és részvényenként 1,00 dollár profitot vár a negyedik üzleti negyedévre, ami kevesebb a 8,32 milliárdos, illetve 1,24 dolláros elemzői várakozásoknál. Ráadásul az októberben kezdődő következő üzleti évben 30 százalékra csökkenhet a bruttó profitráta, ami szintén kevés a befektetőknek.

Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója nem nyilatkozott érdemben az Apple gurujának tartott Steve Jobs vezérigazgató egészségi állapotáról. Mint mondta az magánügy, Jobs a cégnél teszi a dolgát. A spekulációk azt követően láttak napvilágot, hogy a vezér láthatóan lefogyott, s így sokan felvetették, hogy kiújulhatott rákbetegsége.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek