Connect with us

technokrata

Magyar szakember az Anti-Malware vezetőségében

Dotkom

Magyar szakember az Anti-Malware vezetőségében

Szappanos Gábort a Kártevőellenes Tesztszabványok Szervezetének vezetői közé választották.

Megválasztották a 2007-ben létrehozott Anti-Malware Testing Standards Organization (Kártevőellenes Tesztszabványok Szervezete – AMTSO) vezetőségét. A Magyar VirusBuster Kft. víruslaborjának vezetője, Szappanos Gábor számára komoly személyes elismerés, a VirusBuster számára pedig fontos nemzetközi siker, hogy Szappanos Gábort is beválasztották a szervezetet irányító testületbe.

Az AMTSO vezetőségének tagjai: Jaimee King, Andreas Marx, Andrew Lee, Igor Muttik, Karel Obluk, Szappanos Gábor, Stuart Taylor, Matthew Williamson, Righard Zwienenberg. Az irányítótestület tagjai az IT-biztonsági szakma vezető fejlesztőit és független szervezeteit képviselik.

„Az elmúlt évek során komoly változáson ment át a vírusellenes termékekkel és azok használatával kapcsolatos felhasználói felfogás és viselkedés. Régebben a védelem első vonalának a vírusellenes eszközök kézzel elindított keresőit tekintették, mára a kézi keresés – noha még mindig fontos szerepet tölt be a védekezésben – veszített a jelentőségéből. A felhasználók biztonságának fokozásában jelenleg a hozzáférések felügyelete és a többrétegű védelmi megoldások játsszák a vezető szerepet. Ugyanez a paradigmaváltás nem tükröződik a vírusellenes eszközök értékelésének módszerein. Fő feladatunk az, hogy a károkozó-ellenes teszteket összehangoljuk a mai igényekkel és a mindennapi gyakorlattal” – mondta Szappanos Gábor véleménye az AMTSO jelentőségéről.

A szervezetet azzal a céllal alapították, hogy segítse a vírusellenes eszközök tesztelésének objektivitását, a vizsgálatok minőségének és az értékelés pontosságának javítását. Az AMTSO alapító okirata szerint az intézmény céljai:

  • olyan fórumként kell szolgálnia, mely teret ad a kártevőellenes termékekről és az azokkal összefüggő kérdésekről folytatott párbeszédnek;

  • objektív szabványokat dolgoz ki és publikál, emellett ajánlásokat tesz a kártevőellenes- és azokkal összefüggő termékek helyes felhasználására;
  • a vírusellenes és más biztonsági termékek tesztelésével kapcsolatban felvilágosító tevékenységet végez a biztonságtudat javítása érdekében;
  • olyan eszközöket és erőforrásokat tesz elérhetővé, melyek segítik a szabványos teszteljárások kidolgozását és alkalmazását;
  • elemzéseket és ismertetőket hoz nyilvánosságra a kártevőellenes megoldások és más biztonsági termékek tesztelésének aktuális helyzetéről, valamint a területre vonatkozó jövőbeni elképzelésekről.

Az AMTSO-t 40 számítógépes biztonsággal, illetve kártevőellenes termékek értékelésével foglalkozó személy és intézmény alapította. A szervezet alapításának fő mozgatórugója az a teljes iparági szegmensben érezhető aggodalom volt, mely szerint növekszik a károkozók elleni termékeket fejlesztők tevékenysége körül a félreértések száma, emellett egyre nehezebben tekinthetők át, sőt sokak szerint idejét múltak azok az eljárások, melyeket a biztonsági megoldások tesztelése és értékelése során a különböző szervezetek használnak.

Mivel a kártevőellenes termékek egyre komplikáltabbak, ezért napról napra nehezebb a hatékonyságuk helyes megítélése. Ennek eredményeként a sajtóban és más fórumokon olyan termékismertetők jelennek meg, melyek pontatlanok, félrevezetőek vagy hiányosak. Az AMTSO ennek tudatában, és az általános igények ismeretében az értékelő módszerek objektivitására, minőségére és pontosságára koncentrál, emellett olyan általánosan alkalmazandó szabványok és ajánlások kidolgozására és elfogadtatására törekszik, melyekkel egységesíthető a kártevőellenes eszközök tesztelése.

Az AMTSO tagja lehet minden olyan iparági kutató, elemző, tesztelő és fejlesztő egyén vagy intézmény, aki/amely egyetért a szervezet célkitűzéseivel. Az AMTSO-t jelenleg a következő biztonsági fejlesztők és tesztintézmények támogatják: ALWIL Software, AV-Comparatives, AVG Technologies, AVIRA, AV-TEST.org, Bit9, Bitdefender, ESET, F-Secure, G-Data, Hispasec, IBM, Kaspersky Lab, McAfee, Microsoft, Norman, Panda, PC Tools, Sana Security, Secure Computing, Sophos, Symantec, Trend Micro, Virus Bulletin, VirusBuster.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd