Connect with us

technokrata

Leánya forgatta ki az Ericsson zsebét

Dotkom

Leánya forgatta ki az Ericsson zsebét

Ha az üzleti világban volna értelme a leányvállalatok megbüntetésének, akkor a svéd Ericsson AB biztosan eltiltaná egy időre a tévézéstől a Sonyval fele-fele részben birtokolt mobiltelefon-gyártó cégét, a Sony Ericssont.

A világ legnagyobb mobilhálózat-szállítójának nettó nyeresége ugyanis 70 százalékkal, 1,9 milliárd koronára (320 millió dollár) zuhant a második negyedévben, főként a Sony Ericsson siralmas eredményei miatt. Emellett csökkentették a profitot a svéd nagyvállalat átszervezéséből fakadó egyszeri kiadások is. Az árbevétel az elemzői várakozásoknál kissé jobban alakult, 2 százalékkal, 48,5 milliárd koronára emelkedett, a gyenge összkép miatt azonban a negyedéves jelentés közzétételét követően csaknem 8 százalékkal esett a társaság részvényeinek árfolyama a stockholmi tőzsdén. Szakértők szerint nem kétséges, hogy a romló gazdasági környezetben zsugorodó mobiltelefon-piac okozta a Sony Ericsson és svéd anyavállalata gyenge nyereségét, és mivel nem látni még az alagút végén a fényt, a befektetők továbbra is számíthatnak hasonló kellemetlen meglepetésekre. Ezt csak tetézheti, ha a mobiltelefon-gyártó továbbra is veszít pozícióiból a Nokiával szemben a magas profitrátával értékesíthető “okos” készülékek piacán vagy ha az Apple megújult iPhone-ja mindkettőjük telefonjait háttérbe szorítja.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő