Connect with us

technokrata

Internetes bűnbandát lepleztek le

Dotkom

Internetes bűnbandát lepleztek le

A román hatóságok az FBI segítségével egy kiberbűnözéssel és pénzmosással foglalkozó bűnszövetkezet 19 feltételezett tagját vették őrizetbe a múlt héten, de a hírek szerint még folyik a vadászat a többiek után – írja a Network Worldre hivatkozva a Virusbuster hírlevele.

Becslések szerint a banda legalább 400 ezer eurós kárt okozott az áldozatoknak. Hamis árukat kínáltak eladásra internetes aukciós oldalakon és saját adathalász oldalaikon jutottak hozzá a felhasználók banki azonosítóihoz. A mostani letartóztatás azon ritka alkalmak egyike, amikor a törvény emberei kerekedtek felül. Szakértők szerint a sikertelenség fő oka, hogy a hasonló csalásokat bonyolultságuk miatt nehéz felderíteni, de az ilyen esetek nagy száma már önmagában is óriási problémákat okoz. Májusban például már letartóztatták egy az Egyesült Államokban és Romániában működő bűnszövetkezet 38 tagját, akik szövevényes adathalász rendszert működtettek hitel- és bankkártyaszámok megszerzése céljából.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd