Connect with us

technokrata

Vírusrekordok 2008-ból

Dotkom

Vírusrekordok 2008-ból

Az összesítéséből kiderül, hogy a minket elárasztó „vírusözönből” melyek azok, amelyek valamilyen módon kiemelkedtek a tömegből.

MalwareProtector2008 és AdvancedXpFixer, a leginkább hatásvadász: Ez a két, dobogós adware szó szerint digitális kártevőkkel árasztja el a gépet: a képernyőn megjelenő csótányok látványosan elkezdik felzabálni a Windows asztalt, a Start menüt, egyáltalán – mindent, ami látható. A reklámprogramok ezzel a nem éppen finom módszerrel próbálják meggyőzni az áldozatokat egy „álvíruskereső” megvételéről, ami – csodák-csodája – megoldást jelent a virtuális csótányproblémákra.

PGPCoder.E, a legdurvább adatrabló: az úgynevezett ransomware (vagyis váltságdíjat követelő kártevő) egy rendkívül hatékony algoritmussal kódol bizonyos, a merevlemezen lévő fájlokat, hogy aztán – az emberrablókat másolva – váltságdíjat követelhessen a felhasználótól.

Romeo.C, a leginformatívabb: A digitális kártevők néha a legmeghökkentőbb „pluszokkal” képesek előrukkolni. Az írók úgy gondolták, adnak valamit a fertőzésért cserébe: a Romeo.C hírolvasóként funkcionálva a legfrissebb híreket jeleníti meg, így próbálván meg kárpótolni a felhasználókat a veszteségért.

FakeDeath.A, a legmorbidabb: Ez a féreg megpróbálta elhitetni, hogy Fidel Castro meghalt, pontosan akkor, amikor ez a téma a leginkább aktuális volt.

BeepBeep.A, a leghangosabb: Ez a féreg bizonyult a leghangosabbnak, hiszen a fertőzés után, valahányszor a felhasználó hozzá akart férni a Windows vagy a System könyvtárakhoz, hangos sípolásra késztette a számítógép hangszóróit.

RenameLoi.A, a leginkább régimódi: A futtatáskor ez a féreg nem csinál különösebb kárt, csak ijedtséget okoz, de azt is főleg a fanatikus hívők és a totális izolációban élők között: nagy zajjal a Végítéletre hívja fel a figyelmet.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő