Connect with us

Hirdetés

technokrata

A halálos vágta sem elég

Dotkom

A halálos vágta sem elég

Nem tud elég gyorsan növekedni a Google nyeresége.

Nem volt elég a nettó nyereség 35 százalékos növekedése ahhoz, hogy a befektetők elégedettek legyenek a Google teljesítményével. Az 1,25 milliárd dollárra, részvényenként 3,92 dollárra bővülő második negyedéves profit a vezető beosztású dolgozók részvényopcióinak kifizetése nélkül 4,63 dollár lett volna, ám az elemzők 4,74-et vártak. Az elmaradást 8 százalékos árfolyamcsökkenéssel “jutalmazta” a piac.

Az árbevétel 39 százalékkal, 5,37 milliárd dollárra nőtt, illetve a Google hirdetési partnereinek járó díjak kifizetése után 3,9 milliárdra. Utóbbi 30 millióval több az elemzők becslésének átlagánál. Ugyanakkor a csökkenő kamatok miatt kevesebbet hoztak a cég konyhájára a bankban őrzött készpénze után járó kamatok.

A Google vezető közgazdásza, Hal Varian úgy véli, hogy a fogyasztók visszaeső vásárlóereje – az úgynevezett Wal-Mart hatás mintájára – kedvező lehet a társaságnak, ugyanis az olcsóbb internetes vásárlás felé terelheti a fogyasztókat. Más szóval a diszkontértékesítés a való és a virtuális életben is nagyobb súlyra tehet szert.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés