Connect with us

Hirdetés

technokrata

Válás még a házasság előtt

Dotkom

Válás még a házasság előtt

Kitörő örömmel fogadták a tőzsdei befektetők és a szakértők a France Télécom SA, Európa harmadik legnagyobb távközlési társasága bejelentését: letett a svéd-finn TeliaSonera AB felvásárlásáról.

A társaság június elején tett 244 milliárd koronás (40,8 milliárd dollár) ajánlatot szektortársára, amelyet azonban az észak-európai vállalat igazgatósága elutasított, mert úgy véli, az ajánlat áron alul értékelte a társaságot. A hírre csaknem 9 százalékkal ugrott meg a France Télécom részvényárfolyama. A Bloombergnek nyilatkozó szakértők szerint hiába jött volna létre a két cég egyesülésével Európa legnagyobb távközlési társasága, piaci értéke kisebb lett volna, mint a két önálló vállalat értékének összege.

A két távközlési cég fúziója nyomán egy 237 millió ügyféllel rendelkező távközlési szolgáltató alakulhatott volna ki. Ebből 168 millió mobiltelefon-, 69 millió vezetékestelefon-előfizető lett volna. A Franciaországban és Nagy-Britanniában erős France Télécom megjelenhetett volna Észak-Európában, a Baltikumban és Kazahsztánban is. Szakértők szerint szinergiák legfeljebb a spanyol piacon lettek volna, amelyek kihasználásától nem várhattak volna jelentős költségcsökkenést. Ugyanakkor a France Télécom szerint 2013-ig 700 millió eurót lehetett volna lefaragni a kiadásokból. Az üzlet kútba esése nyomán a francia vállalat várhatóan új felvásárlási célpont után néz, a TeliaSonera pedig Észak-Európa legnagyobb távközlési cége, a Pannont is birtokló norvég Telenor ASA karjaiban találhatja magát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés