Connect with us

technokrata

Jobb a régi, mint az új

Dotkom

Jobb a régi, mint az új

Olyan döntést hozott a Microsoft Corp.

, a világ legnagyobb szoftverfejlesztője, ami anyagilag ugyan nem érinti a felhasználókat, kellemetlenséget azonban ennek ellenére okozhat. A cég megszüntette a Windwos XP operációs rendszer szállítását a számítógépgyártóknak és a szakboltoknak, ami azt jelenti, hogy amint a komputergyártók kifogynak az XP-vel telepített gépeikből, már csak Vista programokkal ellátott számítógépeket szállítanak – derült ki a CNNMoney tudósításából. Kivételt csupán az extra olcsó laptopok (például Asus Eee) jelentenek, amelyekhez jövő január végéig szállítják a Windows leköszönő változatát.

Ezt nem a két program közti árkülönbség indokolja, ugyanis egy dobozos Windows XP Professional listaára közel 94 ezer forint, az ezzel egyenértékű Windows Vista Business pedig forintra azonos áron érhető el – tudta meg a Napi Online. Az olcsó gépekhez azért nem jó a Vista, mert sokkal több erőforrást, például memóriát igényel, mint az XP, s az ilyen komputerek bizony híján vannak ennek.

Ez a Vista egyik hátránya elődjével szemben, ami szakértők szerint kiegészül azzal, hogy nehézkesebb a használata. E két hátrány sok bosszúságot okozhat, ezért sokan ragaszkodni fognak XP-jükhöz, amihez 2009 végéig teljes, 2014-ig pedig részleges támogatást nyújt a Microsoft. A felhasználók egy csoportja Mentsük meg az XP-t! címen petíciót helyezett el az InfoWorld hírportálon, amelyben arra próbálta rávenni a gyártót, hogy a következő operációs rendszer, a Windows 7 megjelenéséig tartsa meg kínálatában az XP-t. Nem értek célt.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák