Connect with us

technokrata

Kreatív közösségi megoldások mobilon

Dotkom

Kreatív közösségi megoldások mobilon

Az elmúlt évben a T-Mobile három jelentős egyetem számára meghirdetett pályázattal az oktatási intézmények és tanulóik számára lehetőséget biztosított kreatív ötletek kidolgozására, a mobilinternet oktatási célú felhasználására.

A cég a sikeres első alkalom után hagyományt teremtve MobilNet II. címmel ismét mobilszélessáv-pályázatot hirdet a Budapesti Corvinus Egyetemen, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen.

A T-Mobile a 2008/2009-es tanévben folytatja mobilinternettel kapcsolatos programját a hazai felsőoktatás támogatására, a vállalat és a felsőoktatási intézmények, illetve hallgatóik kapcsolatának bővítésére. A “Kreatív közösségi megoldások mobil szélessávon” címmel szeptemberben megjelenő pályázat újdonsága, hogy a szervezők egyetlen témát hirdetnek a három egyetem diákjai számára, akik akár egyénileg, akár vegyes csapatokat alkotva pályázhatnak. Ennek keretében konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások kidolgozása a cél, amelyek a mobil szélessáv és a mobiltelefon kreatív alkalmazását célozzák, és elősegítik a közösségépítést. A T-Mobile és a felsőoktatás kapcsolata nem új keletű, hiszen a szolgáltató régóta kiemelt feladatának tekinti az oktatásban való aktív szerepvállalást. Tavaly, az első MobilNet pályázat alkalmával a Corvinus Egyetem hallgatói “Mobil szélessáv és WEB 2.0” témában adhatták be munkáikat, feltárva a mobiltechnológia és a web 2.0 összekapcsolásából adódó lehetőségeket. A BME diákjai a mobil szélessáv kreatív alkalmazásán alapuló rendszerekkel – okostelefon-, mobilweb- és mobilmultimédia-alkalmazásokkal – pályázhattak. A Képzőművészeti Egyetemen pedig a mobil szélessáv kreatív kihasználásán alapuló interaktív médiaművészeti alkotásokkal lehetett indulni.

A tavalyi évben Czene Márta, Mádi Gábor és Andrejkovics Zoltán készített olyan pályamunkát, amellyel kiérdemelte a zsűri figyelmét is. Czene Márta egy olyan közösségi site ötletét vetette papírra, ahová a felhasználók a városban járva beküldhetik épületek fotóit szélessávú mobilinternet segítségével. Andrejkovics Zoltán azzal foglalkozott, hogy mire használható a szélessávú szolgáltatás a gyakorlati életben. Többek között kifejtette például a QR Code technológiát, amelynek segítségével vonalkódokat olvashatunk le és így további információt kaphatunk a figyelmünket felkeltő hirdetéshez kapcsolódó weboldalról. Mádi Gábor pedig egy olyan megoldást keresett, amelynek segítségével bárki egyszerűen létrehozhat saját magának vagy cégének egy kifejezetten telefonra készített mobilweboldalt.Újdonság, hogy a szervezők egyetlen témát hirdetnek a három egyetem diákjai számára, akik akár egyénileg, akár vegyes csapatokat alkotva pályázhatnakSzólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle