Connect with us

technokrata

Mindenkit meglepett az Oracle

Dotkom

Mindenkit meglepett az Oracle

Az Oracle rávetette magát az SAP piacára.

Az elemzői várakozásoknál sokkal jobb eredményekről számolt be az Oracle, a vállalati szoftverek második legnagyobb fejlesztője az SAP után. A társaság üzleti évének május végén végződött negyedik negyedében 27 százalékkal, 2,04 milliárd dollárra növelte nettó nyereségét az egy évvel korábbihoz képest, és még ennél is több profitot zsebelt volna be, ha nem terhelik a büdzséjét akvizíciós és részvényopciós kiadások.

Az árbevétel 24 százalékkal, 7,24 milliárd dollárra nőtt, ami majdnem 400 millióval több az elemzői előrejelzéseknél. A szoftverlicenc-értékesítés 27 százalékkal bővült, aminek nagyon örülnek a befektetők, ugyanis a tegnap eladott licencekből lesznek a holnap támogatási, frissítési szerződései, azaz ezek teremtik meg a hosszabb távú bevételek alapját.

Az Oracle a nagy versenytárs, az SAP rovására tudta növelni piaci súlyát, igaz, nem kérdőjelezi meg a német nagyvállalat vezető szerepét. A vállalat jó eredményei azt bizonyítják, hogy az informatikai ipar jól állja a gazdasági visszaesést.

Az Oracle éves nyeresége 5,52 milliárd dollár volt szemben az előző üzleti év 4,27 milliárdjával.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák