Connect with us

technokrata

Nokia E66-E71: mit, hogyan, miért?

Dotkom

Nokia E66-E71: mit, hogyan, miért?

Kérdések és válaszok a két új business Nokia bejelentése kapcsán.

Soha annyi kémfotó és előzetes információ nem látott még napvilágot egy termék hivatalos bejelentését megelőzően, mint ahogy az a múlt héten érkezett Nokia E66-E71 páros kapcsán történt. A hivatalos bemutatót tehát megejtette a finn gyártó, melynek termékmenedzserei most néhány új részletet is elárultak a két újdonságról.

A legtöbb felhasználóban elsőként az a kérdés merült fel, hogy a Nokia E66-on és a Nokia E71-en miért a jó öreg S60 3rd Edition Feature Pack 1 és miért nem a vadonatúj S60 3rd Edition Feature Pack 2 teljesít szolgálatot, hasonló módon, mint például a Nokia N78-on. A Nokia erre azt a hivatalos választ adja, hogy amikor az E66 és az E71 fejlesztése elkezdődött, akkor még csak az FP1 nyújtott olyan szintű stabilitást és biztonságot, mely az ilyen üzleti felhasználásra szánt modellek esetében elvárható.

Jó hír, hogy mindkét modell esetében a felső élre került a GPS-vevő, így a Nokia nem követte el újra azt a hibát, amit a Nokia N95 kapcsán megejtett. Az örök fiatal business usereknek rossz hír, hogy mivel az E66 és az E71 úgynevezett single chipes készülék, a komoly teljesítmény igényű N-Gage játékplatformot sajnos nem támogatják.

Sokan attól félnek, hogy az E71 QWERTY billlentyűzete túl kis méretűre sikeredett, azonban a Nokia szerint a telefont első körben tesztelők teljesen elégedettek voltak ezzel az adatbeviteli megoldással. Furcsaság, hogy a Nokia E71-en infravörös adatátvitel is van – a finnek szerint ez az ázsiai vásárlók miatt került bele a telefonba. A végére pedig még egy információ morzsa: a Nokia a közeljövőben nem tervez piacra dobni a Nokia E70-hez hasonló, spéci szétnyitható business smartphone-t.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek