Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mindenki lép, ha nem is egyszerre

Dotkom

Mindenki lép, ha nem is egyszerre

A T-Mobile lakossági és vállalati ügyfelei egyaránt olcsóbban internetezhetnek és e-mailezhetnek az Európai Unióban és további három országban, miután a szolgáltató július 1-jével jelentősen, legalább a felére, esetenként pedig hatodára csökkenti az adatroaming díját.

Az EU 26 államában, valamint Norvégiában, Liechtensteinben és Izlandon minden T-Mobile-partnerhálózaton olcsóbb lesz a wapozás, az internetezés vagy az e-mailezés: a lakossági és vállalati előfizetők adatforgalomi díja az eddigi 120, 180 és 300 forint helyett egységesen bruttó 50 forint lesz 100 kilobájtonként. Az új díjszabás minden T-Mobile-os előfizetéssel rendelkező ügyfél esetén július 1-jétől automatikusan életbe lép, arra nem szükséges regisztrálni. Domino feltöltőkártyás ügyfeleknek a roaming során változatlanul legalább 1125 forintnyi egyenleggel kell rendelkezniük.

A T-Mobile árcsökkentő hírére Beck György, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója úgy reagált: örülnek annak, hogy a T-Mobile is követi a Vodafone által már 2007 novemberében bevezetett, jelentősen csökkentett külföldi adattarifát. Így most már a magyar mobilosok legnagyobb része kedvezményesen tud külföldön is mobilinternetezni. A Vodafone a Connect Roaming ajánlatát június 27-től kiterjeszti az összes EU-ország valamennyi olyan szolgáltatójára, amellyel GPRS-szerződése van. A Vodafone Connect Roaming használata esetén 5,9 forintot fizet a felhasználó 100 kilobájtért, a teljes 50 megabájt felhasználásával. A Pannon egyelőre nem árulta el szándékát.

Mint ismert, az unió távközlési biztosa korábban júliusig adott haladékot a cégeknek a csökkentésre. Ha a társaságok nem mérséklik adatroaming-tarifáikat, az unió biztos kikényszerítené azt, ahogyan egy évvel korábban a hangroaming csökkentésekor ezt meg is tette. Pataki Dániel, a Nemzeti Hírközlési Hatóság elnöke, az európai szabályozók csoportjának (ERG) elnöke lapunknak adott nyilatkozatában az adatroaming-tarifák szabályozása kapcsán kifejtette: ezen a téren óvatosságra intik az Európai Bizottságot. Pataki szerint is vitathatatlan, hogy az adatroaming költségei és díjai köszönő viszonyban sincsenek egymással és a külföldi tartózkodás utáni számlák sok esetben sokkolják a fogyasztókat, ám az óvatosságot az indokolja, hogy az adatroaming alapvetően új, még csak terjedőben lévő szolgáltatás, a beavatkozásnak nagyon körültekintőnek kell lennie, hogy a szabályozás ne korlátozza a piac fejlődését. Az Európai Bizottság várhatóan júliusban hozza meg döntését, az ERG javaslatait is figyelembe véve.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés