Connect with us

technokrata

Mindenre kiterjedő videofelügyeleti szoftver

Dotkom

Mindenre kiterjedő videofelügyeleti szoftver

Akár ötven hálózati kamera kezelésére is képes.

Az Axis Communications bejelentette az AXIS Camera Station új generációjának megjelenését. Ez a cég mindenre kiterjedő videofelügyeleti szoftvere, amely akár 50 Axis hálózati kamera figyelésére, a felvételek visszajátszására és a különböző események kezelésére is képes. A tökéletesített felhasználói felület és a H.264 videótömörítési technológia támogatása rendkívül fontos szerepet játszik az új verzióban.

„Sok felhasználó számára, különösen a kis- és közepes méretű telepítéseknél létfontosságú, hogy az alkalmazás gyorsan telepíthető, kényelmesen beállítható és egyszerűen használható legyen. Ezért fejlesztettük tovább az AXIS Camera Station 3.0-t, amely felhasználóbarát felülettel rendelkezik, így egyszerűbben kezelhető” – mondta Anders Laurin, az Axis Communications ügyvezető alelnöke. „Ráadásul az AXIS Camera Station támogatja a H.264 tömörítést, így lehetővé teszi az igazán kiváló képminőségű, ugyanakkor költséghatékony videomegfigyelő rendszerek kiépítését”.

„Az AXIS Camera Station ideális megoldás a kiskereskedelmi boltok, szállodák, iskolák és más létesítmények hálózati megfigyelésére. Az új szoftver lényeges tulajdonsága a H.264 videók támogatása a Motion JPEG és az MPEG-4 formátum mellett” – mondta Bata Miklós, az Aspectis Kft. ügyvezetője, az Axis magyarországi disztribútora. A H.264 a videotömörítés új globális szabványa, amely jó képminőséget nyújt lényegesen kisebb hálózati terhelés és tárhelyigény mellett – ezt a szabványt az összes újonnan megjelenő Axis hálózati videotermék ismerni fogja.

Az AXIS Camera Station stabil, a gyakorlatban is bevált videofelügyeleti szoftvermegoldás, amelyet világszerte több mint 100.000 telepítésnél használnak. Az alkalmazást kifejezetten az Axis hálózati videotermékeihez fejlesztették ki. A kamera automatikus felderítési és rugalmas eseménykonfigurációs varázslóval (Event Configuration Wizard) rendelkezik, amely tulajdonságok hatékony felvételi- és keresőfunkciókkal, idővonal-megjelenítéssel és exportálási képességekkel párosulnak. Ezen felül az ütemezett és eseményvezérelt rögzítés manuálisan, mozgásérzékelővel vagy egy külső I/O-eszközzel is indítható. Az AXIS Camera Station Windows-kliense bármelyik PC-re telepíthető, így a távfelügyelet az interneten vagy a vállalati hálózaton keresztül bárhonnan intézhető.
Ezzel a harmadik generációs videofelügyeleti szoftverrel egérrel vagy joystickkal vezérelhetők a PTZ és dome kamerák, valamint támogatja a digitális PTZ használatát élőkép- és visszajátszás üzemmódban is. Az AXIS Camera Station magas szintű biztonságot nyújt az eltérő hozzáférési szintek segítségével, a felvétel hosszának pedig kizárólag a lemez kapacitása szab határt.

A nyílt architektúrájú AXIS Camera Station jól dokumentált API-val (alkalmazásprogramozási kezelőfelülettel) rendelkezik, így könnyen integrálható egyéb rendszerekkel, amilyen pl. a POS vagy az Access Control.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek