Connect with us

technokrata

Támadás a mozirajongók ellen

Dotkom

Támadás a mozirajongók ellen

Mire elég egy 3 Mb/s-os terheléses támadás?

Helyi idő szerint péntek késő délelőtt, kora délután (10:30 és 13:30 között) támadás érte az online mozivilág központját, a filmekkel kapcsolatos információk tárházának legnagyobbikát, az IMDB-t (Internet Movie Database). DDoS-támadást intéztek az amerikai site ellen, közölte Soups Ranjan, a Narus nevű hálózati védelemmel és menedzsmenttel foglalkozó cég egyik technikai alkalmazottja. Ranjan szerint bizonyítékaik vannak arra, hogy a fenti időpontban az IMDB üzemeltetői által birtokolt IP-címek legalább egyikét összehangolt támadás érte.

Érdekes összefüggés, hogy ugyanezen időszak alatt az Amazon.com elérhetetlenné vált – Ranjan úgy vélte, hogy a kettő esemény között van összefüggés. Az IMDB-t ugyanis az Amazon Web Service alatt hostolják, így az érintett IP-cím is az USA-beli internetes áruházhoz tartozik.

A szakértő szerint az IMDB-t a 80-as porton keresztül támadták, átlagosan 3 Mb/s-os terheléssel. Ez ugyan nem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy tökéletesen elérhetetlenné tegye a szolgáltatást, de arra igen, hogy a felhasználók érezhető lassulást tapasztalhassanak a szolgáltatás működésében.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek