Connect with us

technokrata

Kritikus hiba az Internet Explorerben, Bluetooth-ban, DirectX-ben

Dotkom

Kritikus hiba az Internet Explorerben, Bluetooth-ban, DirectX-ben

Kedvenc böngészőnk megint javításra szorul, közölte gyorsjelentésében a Microsoft.

A Microsoft közzétette, hogy a kedden kibocsátani tervezett patch-csomag hét sebezhetőséget iktat ki, melyek közül három kritikus minősítést kapott – ez a Bluetooth-t, az Internet Explorert és a DirectX-et érinti. Emellett a fontos besorolást kaptak azok a frissítések, amelyek a WINS, az Active Directory és a PGM kapcsán jelennek meg magyar idő szerint körülbelül szerda hajnalban. Szintén kedden frissül a vállalat Windows Malicious Software Removal Tool névre keresztelt, ingyenesen használható eszköze, amely a számítógépre települt ártalmas kódok észlelésére és eltávolítására szakosodott.
Az update-ek elérhetőségéről részletesen be fogunk számolni.

Microsoft veszélyesség-besorolási lista
Kritikus (critical) – Ezt a minősítést akkor kapja egy sebezhetőség, ha anélkül válik kihasználhatóvá (például egy internetes féreg által), hogy ahhoz szükség lenne felhasználói beavatkozásra. Azaz a monitor előtt ülő bárminemű tevékenysége nélkül is kiszolgáltatottá válhat a számítógép.
Fontos (important) – Hasonló körülmények esetén kapja ezt a besorolást egy szoftverben felfedezett hiba, ami annyival „tud” kevesebbet, hogy nem használható ki automatikusan. Egy ilyen sérülékenység kiaknázásához a támadónak rá kell vennie a felhasználót, hogy kattintson egy linkre, megnyisson egy weboldalat, futtasson egy csatolmányt vagy állományt.
Mérsékelten fontos (moderate) – A fentiekbe nem beletartozó hiba.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek