Connect with us

technokrata

Bírja a vírusterhelést a NOD32

Dotkom

Bírja a vírusterhelést a NOD32

Ötvenedszerre is hibátlannak bizonyult az antivírus program.

Ubuntu Linux platformon szerezte meg ötvenedik VB100% díját az ESET NOD32 Antivirus. A vírusirtó 1998 óta vesz részt a Virus Bulletin vizsgálatain, ez idő alatt különböző platformokon – így többek között Windows 95, 98, XP, Vista, Netware és Linux rendszereken – bizonyította megbízhatóságát. A rekordot jelentő ötvenedik díjat az ESET csapata nemzetközi szinten ünnepelte meg. A megmérettetésen egyébként 15 vírusirtó vett részt, de mindössze nyolcnak sikerült téves riasztás nélkül detektálnia az összes vadon élő vírust.

A legutóbbi, júniusi összehasonlító teszten a független víruslaboratórium szakértői vállalati környezetben vizsgálták a vírusirtók teljesítményét. A szerveren Ubuntu Linux 8.04LTS Server, míg a kliensgépeken Windows XP SP2 futott. A teszt során a márciusban aktívan terjedő, vadon élő vírusokat engedték rá a szoftverekre. A megmérettetésen – vélhetően annak köszönhetően, hogy az Ubuntu Linux platform kevésbé elterjedt – mindössze 15 vírusirtó vett részt, és csupán nyolcnak sikerült megszereznie a VB100% díjat. Hasonlóan a korábbi tesztekhez, a legtöbb program ezúttal is a téves riasztások területén tévedett.

Az ESET NOD32 Antivirus hibátlanul vette az akadályokat. Amellett, hogy az összes vadon élő vírust detektálta, és nem produkált téves riasztást, a Symantec AntiVirus mellett egyedüliként az összes egyéb károkozót – így többek közt a polimorf vírusokat, a férgeket és a botokat – is jelezte. Így valóban 100 százalékos teljesítményével a vírusirtó megszerezte ötvenedik VB100% díját.

„Az újabb elismerés visszaigazolja a NOD32 fejlesztésébe fektetett hatalmas munkát. Minden felhasználónk számára – függetlenül az alkalmazott platformtól – a lehető legnagyobb biztonságot szeretnénk biztosítani, az ESET fejlesztői folyamatosan ezen dolgoznak.” – nyilatkozta Csiszér Béla, az ESET magyarországi képviseletét ellátó Sicontact Kft. ügyvezetője.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák