Connect with us

technokrata

NATO-titkos lett a Grepton

Dotkom

NATO-titkos lett a Grepton

Az elmúlt hónap közepén a Nemzeti Biztonsági Felügyelet (NBF) a Grepton Informatikai Zrt.

részére NATO Titkos Szintű Telephely Biztonsági Tanúsítványt adott ki. Az NBF igazolása alapján a Grepton NATO titkos minősítési szintű adatok kezelésére vonatkozó engedéllyel rendelkezik, ezért a helyi NATO- nyilvántartó biztonsági területén “NATO titkos”, “NATO bizalmas” és “NATO korlátozott terjesztésű” minősítéssel és jelöléssel ellátott adat feldolgozására és zárt tárolására jogosult.

A “NATO titkos” minősítést a NBF végezte. A biztonsági átvilágítás során megvizsgálta az informatikai társaság telephelyét, működési rendjét és pénzügyi helyzetét. A Grepton azon munkatársai, akik államtitoknak minősülő termékek gyártásával foglalkoznak, a B típusú nemzetbiztonsági vizsgálaton is megfeleltek.

Az it-cég már korábban is hivatalos beszállítója volt a NATO-nak, de a most megszerzett minősítéssel újabb piacok nyíltak meg a cég előtt. A NATO-titkos minősítés magasabb szintű a korábbinál, és lehetővé teszi a Grepton részvételét a NATO-szervek valamint tagországaik által meghirdetett, legmagasabb szintű biztonsági követelményeket tartalmazó tendereken is.

A www.natotender.gov.hu oldal szerint közel 350 társaság felel meg valamilyen szinten a NATO minőségi követelményeinek. A legnagyobb magyarországi cégek mellett NATO-kompatibilis például a tiszakécskei Vakond Kft. és a Toi-Toi Kommunális Szolgáltató Kft. is.Szólj hozzá!

További Dotkom

Technokrata a Face-en

Tesztek