Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságos internethasználat a gyermekek számára

Dotkom

Biztonságos internethasználat a gyermekek számára

Mivel szembesül a cybergyerekek generációja az Interneten?

A XXI. századi fiatalok életének szerves részét képezi az internethasználat. Az olyan közösségi oldalak, mint például a Facebook vagy a MySpace, nagyon népszerűek. A 12-17 éves korosztály közel 60%-ának van profilja ilyen oldalakon, és körülbelül 14%-uk kapott már kéretlen üzeneteket. Bár az „online ragadozók” óriási médianyilvánosságot kapnak, a fiatalokat leginkább fenyegető veszélyt az online zaklatások, az „internetes ugratások” (amit az interneten szörföző tizenévesek 32%-a már megtapasztalt), illetve a felhasználók által létrehozott, nem megfelelő tartalmú anyagok közzététele jelentik.

Ebben a kétirányú közegben a fiatalokat fenyegető internetes veszélyek nem csak azok, amelyek eljutnak hozzájuk (akár emberek által okozott, akár digitális fenyegetések, például vírusok, férgek vagy kémprogramok), hanem az interneten megosztott személyes adatok jelentette veszélyekkel is számolni kell. A veszély fennállásának megértésével, tudatos gondolkodással, valamint a megfelelő biztonsági technológiák használatával a fiatalok elkerülhetik, de legalábbis nagymértékben csökkenthetik ezeket a veszélyeket.

A Trend Micro nemrég partneri megállapodást kötött a Childnet International és a ConnectSafely.org szervezetekkel. A londoni székhelyű Childnet célja, hogy bemutassa a gyermekek számára megfelelő minőségi internetes tartalmakat, valamint azon technológiákat, amelyekkel világszerte megteremthető a biztonságos internet böngészés a gyermekek számára. A törvényhozókkal is együttműködnek az olyan irányelvek kidolgozásában, amelyek elősegítik az internetbiztonságot. Az Egyesült Államokban létrehozott ConnectSafely.org egy olyan fiatalok biztonságát célzó fórum és információforrás, amely a fix és mobil közösségi webhelyekkel foglalkozik. Célja, hogy hírek, tippek, videók és más források segítségével információt szolgáltasson a szülőknek, tanároknak és másoknak az internetes és mobil közösségi portálokról. Emellett lehetővé teszi azt is, hogy a tizenévesek és a szülők is hozzászólhassanak az internetes biztonságról folyó nyilvános vitákhoz.

A fentiek mellett, az Internetbiztonság Gyermekeknek és Családoknak (Internet Safety for Kids and Families) önkéntes program részeként a Trend Micro munkatársai közvetlen képviselőként vesznek részt a helyi közösség életében, és támogatják azokat a partnereket, más szervezeteket és kezdeményezéseket, amelyek világszerte elősegítik a fiatalok biztonságos internethasználatát.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés