Connect with us

Fenntartja profittervét a Synergon

Fenntartja profittervét a Synergon

Dotkom

Fenntartja profittervét a Synergon

Amíg az informatika területén tevékenykedem, addig az első negyedéves beszámoló ismertetése biztosan nem tartozik majd a kedvenc elfoglaltságaim közé, a szektorban ugyanis ez az időszak a leggyengébb, az első három hónap jellemzően az előző évi projektek lezárásáról szól – kezdte tegnapi sajtótájékoztatóját Lazarovits Márk, a Synergon vezérigazgatója.

S bár a cég 440 millió forint feletti üzemi veszteséggel zárta a negyedévet, elkeseredettségre nincsen ok, a rendelésállományból úgy látjuk, a csoport képes lesz a tavalyi 450 milliós eredményt jelentősen felülmúlni, s elérhető a korábban prognosztizált egymilliárd forintos üzemi profit – tette hozzá. Az eredményben a fordulatra – akárcsak tavaly – az utolsó három hónapig várni kell, a következő két negyedév során a részvényeseknek be kell érniük annyival, hogy nem nő tovább a veszteség.

A Synergon nem tervez további intenzív költségcsökkentési programot, meglátásuk szerint nem ilyen módon kell növelni a nyereséget. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem figyelünk oda a kiadásainkra, a hatékony működésre – mondta a vezérigazgató. Úgy ítélik meg, hogy a jelenlegi árfolyamon érdemes gyarapítani a vállalkozás sajátrészvény-állományát, ezért amíg a kurzus ezen a szinten tartózkodik, várhatók bejelentések további vásárlásokról – mondta el a Napi kérdésére a vezérigazgató.

Amint az várható volt, a 750 milliós adózott veszteségről szóló beszámolóra meredek zuhanással reagált a részvény, a hétfőn még 1200 forinton záró Synergonnal reggel 1100 forinton indult meg a kereskedés, zárásra azonban 1150 forintra nőtt az árfolyam.Szólj hozzá!

Dotkom

Fenntartja profittervét a Synergon

A rendelésállományra alapozva továbbra is optimista a Synergon az idei évi várható eredménnyel kapcsolatban.

Az első negyedéves 440 milliós üzemi veszteség ellenére a cég bízik abban, hogy teljesítheti a korábban előrejelzett 1 milliárd forint körüli üzemi eredményét. Az eredményben a fordulatra – akárcsak tavaly – a negyedik negyedévig várni kell; az elkövetkező két negyedév során a részvényeseknek be kell érniük annyival, hogy nem növekszik tovább a veszteség.

A cég úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi árfolyamon érdemes bővíteni sajátrészvény-állományát, ezért amíg a kurzus ezen szinten tartózkodik, várhatóak bejelentések további sajátrészvény-vásárlásokról.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom