Connect with us

technokrata

Lehallgatási botrány a Deutsche Telekomnál – indul a belső vizsgálat

Dotkom

Lehallgatási botrány a Deutsche Telekomnál – indul a belső vizsgálat

A Deutsche Telekom korábbi tevékenységével kapcsolatban kirobbant megfigyelési, illetve adatkezelési botrány teljes feltárását ígérte hétfőn a vállalat elnöke.

A Der Spiegel hamburgi hírmagazin számolt be arról, hogy a Deutsche Telekom 2005-ben és 2006-ban vezető beosztású tisztségviselőinek mintegy 100 ezer vonalas-, illetve mobiltelefon-beszélgetéseit rögzítette, s egy berlini céget bízott meg azzal, hogy ezek adatait értékelje, írja az MTI.

A sajátos megfigyelési ügy célja annak feltárása volt, hogy a vállalattal kapcsolatban – mindenekelőtt a sajtónak – milyen információkat szivárogtatnak ki. A célzott kapcsolati személyek a Der Spiegel szerint így túlnyomórészt újságírók voltak. Az együttműködő berlini cég elsődleges feladata a rögzített adatok alapján annak kinyomozása volt, hogy az akkori felügyelő bizottsági tagok, továbbá más vezetők – telefonon keresztül – kivel léptek kapcsolatba. A beszélgetések tartalmát ugyanakkor a hírek szerint nem hallgatták le.

René Obermann hétfői nyilatkozatában sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. Megerősítette, hogy minderről egy belső ellenőrzés után maga tájékoztatta a bonni államügyészséget, s azonnali, átfogó vizsgálatot követelt. Hétfői értesülések szerint az ügyészség még nem kezdte meg az ügy felderítését, de erre hamarosan sor kerül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom