Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lehallgatási botrány a Deutsche Telekomnál – indul a belső vizsgálat

Dotkom

Lehallgatási botrány a Deutsche Telekomnál – indul a belső vizsgálat

A Deutsche Telekom korábbi tevékenységével kapcsolatban kirobbant megfigyelési, illetve adatkezelési botrány teljes feltárását ígérte hétfőn a vállalat elnöke.

A Der Spiegel hamburgi hírmagazin számolt be arról, hogy a Deutsche Telekom 2005-ben és 2006-ban vezető beosztású tisztségviselőinek mintegy 100 ezer vonalas-, illetve mobiltelefon-beszélgetéseit rögzítette, s egy berlini céget bízott meg azzal, hogy ezek adatait értékelje, írja az MTI.

A sajátos megfigyelési ügy célja annak feltárása volt, hogy a vállalattal kapcsolatban – mindenekelőtt a sajtónak – milyen információkat szivárogtatnak ki. A célzott kapcsolati személyek a Der Spiegel szerint így túlnyomórészt újságírók voltak. Az együttműködő berlini cég elsődleges feladata a rögzített adatok alapján annak kinyomozása volt, hogy az akkori felügyelő bizottsági tagok, továbbá más vezetők – telefonon keresztül – kivel léptek kapcsolatba. A beszélgetések tartalmát ugyanakkor a hírek szerint nem hallgatták le.

René Obermann hétfői nyilatkozatában sajnálkozását fejezte ki a történtek miatt. Megerősítette, hogy minderről egy belső ellenőrzés után maga tájékoztatta a bonni államügyészséget, s azonnali, átfogó vizsgálatot követelt. Hétfői értesülések szerint az ügyészség még nem kezdte meg az ügy felderítését, de erre hamarosan sor kerül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés