Connect with us

Csökkenő bevétel, növekvő veszteség a Synergonnál

Dotkom

Csökkenő bevétel, növekvő veszteség a Synergonnál

A leányvállalat is rosszul muzsikált.

A Synergon csoport 747 millió forint adózás utáni veszteséggel zárta az első negyedévet, szemben az egy évvel korábbi 351 milliós veszteséggel. A nem auditált, konszolidált, a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint a csoport bevétele az év első három hónapjában 2,7 milliárd forint volt, 11 százalékkal kisebb, mint egy évvel korábban, áll a társaság első negyedéves jelentésében.

A Synergon az első negyedévi, az egy évvel korábbinál rosszabb eredményt egyebek között azzal indokolta, hogy az elmúlt hónapok változó hangulatú politikai és gazdasági környezete hátráltatta a hosszú távú beruházási döntéseket. A várt projektek elmaradása ellenére az első negyedévi teljesítményében a korábbi évek szerinti szokásos, 443 millió forintos működési veszteséggel zárta az időszakot a csoport – fűzik hozzá. Az anyavállalat, a Synergon Informatika Nyrt. és a magyar leányvállalatok az első negyedévet 715 millió forint adózás utáni veszteséggel zárták, szemben az egy évvel korábbi 359 millió forintos veszteséggel. A társaság bevétele 9 százalékkal, 2,143 milliárd forintra csökkent.

A cseh Infinity a.s. bevétele 18 százalékkal, 563 millió forintra csökkent, adózás utáni vesztesége 30,5 millió forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi, 11,2 millió forintos nyereséggel. A gyorsjelentés szerint a vállalat az első negyedévben szembesült az értékesítési terület gyengeségével, ezért erre a területre önálló divíziót hoztak létre. A társaság továbbra is reálisnak tartja a tavalyi nyereség megtöbbszörözését az idén.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom