Connect with us

Hirdetés

technokrata

7,8 milliárd veszélyes weboldal

Dotkom

7,8 milliárd veszélyes weboldal

Minden hónapban.

Nemrég állapodott meg a Yahoo a McAfee-vel, hogy biztonságosabbá tegye az internetezők számára az oldalán keresztül keresést. Az utóbbi, IT-biztonsággal foglalkozó vállalat abban nyújt segítséget a Microsofttal való házasságtól visszatáncoló cégnek, hogy hatékonyan kiszűrhesse az indexelt oldalak közül azokat, amelyek valamilyen fenyegetést jelenthetnek.

Okozat
Ehhez hasonló célból indította útjára a Google nemrég Safe Browsing Diagnostic Page oldalát, melyet elsősorban a webmesterek számára készített. Az idelátogatók négy témában kaphatnak választ:
– megtekinthetik a site-on jegyzett állományok listáját
– megnézhetik, hogy mi történt akkor, amikor a Google kereste fel az oldalt
– adott oldal vajon tartalmaz (hostol) malware-t vagy sem
– végül az is kiderül, hogy adott oldal részt vesz-e malware terjesztésben

Egy blogbejegyzésben Niels Provos, a Google egyik vezető beosztású mérnöke arról tájékoztatta az érdeklődőket, hogy az oldalon megjelenő információk az elmúlt 90 nap eseményeire alapulva kerülnek rögzítésre, de ennél régebbi adatokat nem vesznek figyelembe egy webhely friss állapotának meghatározásakor. Ettől még az elmúlt két év esetleges történései olvashatók, de azok nincsenek hatással a látogatás pillanatában kijelzett paraméterekre. Provos közlése értelmében a Google már 2006 óta ellátja az oldalakat figyelmeztető címkékkel.

Ok
A tavalyi év egyik fontos biztonsági eseménye volt, hogy a Google keresési eredményeket a hackerek sikeresen tudták úgy befolyásolni, hogy azok nagyobb valószínűséggel mutassanak valamilyen digitális kártevővel fertőzött website-ra. A McAfee korábban arról számolt be, hogy minden egyes hónapban a keresések eredményéül 7,8 milliárd(!) kockázatos oldal elérhetősége jelenik meg az internetezők monitorain. Ez persze nem jelent ennyi tényleges fertőző webhelyet, van átfedés a találati lista elemei között.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés